Att skapa sig en hemtrevlig hyresrätt – de viktigaste sakerna att tänka på

Foto: Pexels

Något som väldigt många kan hålla med om är att något av det viktigaste för att man ska trivas i sin bostad är att den känns trygg, trivsam och hemtrevlig. Detta då även om man hyr en bostad i andra- eller förstahand. Däremot är det kanske inte så många som känner sig säkra på hur man ska få en hyresbostad att kännas just hemtrevlig och trygg. Ska man dessutom inte bo där så länge eller kanske inte känner sig säker på hur man faktiskt vill att ens bostad ska se ut. 

Samtidigt är det, som tidigare nämnt, viktigt att man lägger lite tid på att få en personlig känsla som gör att du själv trivs i bostaden du hyr. För att du ska få till denna känsla har vi samlat våra bästa tips på de viktigaste sakerna att tänka på när du ska inreda din hyresrätt!

Rätt fokus på inredning med en personlig touch

Att inreda en bostad är inte alltid det lättaste. Vi är också medvetna om att det kanske inte känns nödvändigt att lägga ner massor av tid och energi på att inreda eller ändra i en bostad där du ändå inte ska bo särskilt länge, eller i en bostad som inte ens är din egen.

Något som du dock bör veta om är att det ofta inte krävs alltid för mycket arbete eller ansträngning för att den bostad du hyr ska kännas personlig och hemtrevlig. Utan det kan i vissa fall bara krävas några små detaljer, som då kan göra väldigt stor skillnad i frågan om hur du trivs i hyresbostaden. Nedan ger vi dig våra bästa tips!

Saker att hänga på väggarna

En inredningsdetalj som ofta gör väldigt stor skillnad är saker som du kan hänga på väggarna, det vill säga tavlor, posters, bilder och liknande. Idag finns det mängder av alternativ för dig som vill skapa egna prints av olika slag för att sätta upp på väggarna.

Finns det inga passande krokar eller spikar att hänga dem på kan du ställa den på hyllor eller använda dekortejp. Har du hyrt en av alla lediga hyresrätter som fanns på marknaden är det viktigt att du inte förstör eller ändrar något allt för mycket.

Växter du gillar

Att ställa in några växter i din hyresbostad kan göra att det hela känns väldigt mycket mer personligt och livfullt. Dessutom är växter fördelaktigt för den inomhusmiljö som råder i bostaden. Det finns gott om växter som är lätta att ta hand om men som ändå bidrar med mycket.

Källa: Pixabay 

Placera om möblerna

Känner du att det är något din hyresrätt som inte riktigt stämmer in på den typ av inredning du själv gillar eller trivs med? Istället för att köpa helt nya möbler, som sen bara blir jobbiga att flytta, och ändra om allt kan du testa att möblera om med de möbler som redan finns i bostaden. Prova dig fram och skapa den stil du gillar.

Fokusera på de små detaljerna

Det kan även vara trevligt att addera lite små personliga detaljer i din bostad, så som egna filtar, personliga kuddar eller olika saker att placera på hyllor och skåp. Sådana saker kan du hitta väldigt billigt på exempelvis loppisar, i second handaffärer eller i butiker online. Få saker kan göra stor skillnad!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.