Portabel infrafröd bastu? Här är allt du behöver veta om trendiga bastun

En av Hollywoods välbevarade hemligheter, flitigt använd av stjärnor som Lady Gaga och Gwyneth Paltrow och numera även vardagsmat för våra svenska kändisar. Ja, vi pratar givetvis om den infraröda bastun. Men vad finns det egentligen för hälsofördelar och hur fungerar den? Hälsokedjan Life går igenom allt du behöver veta om trendbastun och varför du bör testa den.  

Infraröd värmeterapi utvecklades i Japan redan 1965 och bygger på en helt unik teknik som är lika naturlig som effektiv. I stället för att värma upp luften runt kroppen går de infraröda strålarna direkt in i kroppen. Därav skapar infraröd bastu, där tekniken används, flera hälsofördelar. Bland annat upplever många att kroppen detoxas, metabolismen boostas och smärtlindring. Men var får man egentligen tag på bastun?

Portabel IR-bastu 

Infraröd bastu finns på utvalda spaanläggningar och gym runtom i Sverige och varierar kraftigt i pris. På vissa gym ingår det i medlemskapet medan andra tar extra betalt för bastun. Siw Hansson Kaulbach grundaren till Radiant Health, såg en lucka på marknaden och bestämde sig för att ta fram en portabel IR-bastu. Perfekt för den som inte har möjlighet att ta sig till en plats där bastun finns eller som önskar ha den tillgänglig ofta.

Den portabla bastun blir 65 grader varm inom 10 minuter, väger endast 5,5 kg och monteras på en minut.

– Jag blev sjuk av ett fästingbett och feldiagnostiserad med ME. I samband med det blev jag rekommenderad att testa infraröd bastu för smärtlindring och detox och fick en riktigt aha-upplevelse. Jag fick mer energi och kände att det här vill jag göra oftare. Men trots att jag letande ordentligt kunde jag inte hitta en IR-bastu för hemmabruk. Det var så jag fick idén till den portabla IR-bastun, berättar Siw Hansson Kaulbach, grundare till Radiant Health.

Perfekt för hemmakontoret när man känner sig stel och frusen.

Infraröd bastu kan kännas som ett träningspass

Att basta i en infraröd bastu kan nästan kännas som ett träningspass, din kropp arbetar hårt för att hålla huvudet kallt och du börjar svettas mycket. Många upplever en fräschare och renare hud efteråt. Djup uppvärmning av kroppen kan också göra att du upplever att dina muskler och leder känns mjukare.

Den portabla bastun blir 65 grader varm inom 10 minuter, väger endast 5,5 kg och monteras på en minut. Du sitter på en medföljande stol, har huvudet utanför och andas frisk luft. Efter användning kan den infraröda bastun lätt packas ihop plant och stuvas undan. Det enda du behöver är ett eluttag.

Priset på den infraröda bastun är 3790:- och kan köpas via Life Butikerna.

Läs mer om hälsa här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.