Johanna Hoof: “Allt vi har sett om sociala medier är bara början”

Vi träffar innovatören och entreprenören Johanna Hoof. Hon älskar att skapa bolag, hem och upplevelser. Hon driver företaget Logcast som är en applikation som loggar din vardag. Och livet delar hon tillsammans med Tahero Nori, hans entourage och deras båt Joy.

– Vi har vår bas i Stockholm med våra biologiska och valda familjer. Vi har byggt ett nätverk av nära vänner över hela världen som vi tillsammans reser runt och träffar medan vi bygger partnerskap för våra bolag. När vi inte skapar så spelar vi tennis, åker skidor, skriver eller springer i naturen, säger Johanna Hoof.

Kan du berätta om ditt företag?

– Logcast är en applikation som loggar din vardag, vad helst du önskar minnas eller dela. Det är ett ofiltrerat och spontant verktyg till att hjälpa oss alla att connecta mer med oss själva och varandra. Vi har vårt HQ i Logcast och kan därmed attrahera partners att bygga och skapa med oss över hela världen. Medan vi bevarar det svenska DNA:t i kulturen så som transparens, integritet och independence. Logcast används i över 60 länder, men har växt snabbast i USA och Sverige. Där har communities kring musik, komedi, fotboll och hälsa poppar upp hela tiden, berättar Johanna Hoof.

Har du något stort intresse eller passion i livet? 

Johanna berättar att hon håller på att både läsa och lyssna på flera böcker samtidigt och dedikerar all sin tid, inklusive sömn, till att utforska sig själv, universum och livet. Hon trivs med många bollar i luften och är ständigt igång med att utveckla sig själv och sitt medvetande.

– Jag är vetgirig som få. Jag väljer upplevelser som expanderar mitt medvetande och konsumerar endast det som gör mig starkare. Vare sig det är mat, relationer eller media – allt annat är ointressant, då mediterar jag hellre, säger hon.

Vad får dig att bli inspirerad?

– De möjligheter vi har i detta nu, att bygga den framtid vi vill ha. Jag har sett det fina av livet i min uppväxt, och jag vet att vi kan göra så mycket bättre med den kunskap vi nu har kring oss själva, andra människor och världen. Jag blir inspirerad av den tid vi är i och all teknik och kunskap som kan ge sådana otroliga möjligheter för fler människor att få ägandeskap över sina liv. Att sätta riktning och motiveras genom denna riktning ger mig all inspiration, säger Johanna Hoof.

Vart hittar du ditt fokus och ditt driv?

Johanna förklarar att genom att eliminera distraktioner så hittar hon fokus. Detta gör hon till exempel genom att endast äta ett mål om dagen för att hålla fokus och hög energi under hela dagen.

– Jag rör på mig hela tiden och reflekterar konstant för att säkerställa att jag springer i rätt riktning. När jag skalade av samhällets förväntningar, sociala normer och endast sa ja till det som tog mig närmare mitt mål så blev allt så tydligt – det är som att man har nya glasögon på sig och kan navigera kring beslut och riktning med öppna ögon, berättar hon.

Hur ser du på framtiden inom sociala plattformar?

Johanna berättar att hon ser en otroligt ljus och rolig framtid inom sociala plattformar. Och hon menar att det precis har börjat.

– Allt vi vet och har sett om sociala medier är bara början. Det är okej att saker blivit fel och att människor manipulerats. Vi behövde ha en överdrift av skärmtid, bekräftelse och reklam för att förstå vad vi inte vill ha. Vi bygger en framtid där affärsmodellen incentifierar att man vet vad man konsumerar, kvalité går före kvantitet för det spelar ingen roll hur många följare du har när ny teknik om ägandeskap endast uppmuntrar dina riktigt trogna fans att vara en del av din resa. Du blir ingen slav till tekniken. Logcast är ett verktyg för att vara mer i nuet, ta bort barriären mellan online och offline och snarare vara en spegling till hur vi som människor bygger meningsfulla relationer och skapar värde med och för varandra, berättar Johanna Hoof.

Hur är det att jobba ihop med nära vänner?

Johanna och hennes co-founder Leni har börjat bygga nästa sociala plattform för världen att connecta på.

– Det är inget 8-5 jobb med kollegor man blivit ihopsatt med. Det kräver en all in-strategi där ens vänner och till och med kärlek är en del av bolaget, resan och livsstilen. Vår investerare har vi välkomnat över oformella middagar. Samtliga personer i vår värld är där för att vi inspireras av varandra och gör varandra bättre. Logcast har kommit ut som en produkt av alla dessa människor och jag ser inte hur det skulle kunna vara på något annat sätt, säger Johanna Hoof.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.