Här är den ultimata Marbella-guiden

Marbella är destinationen för alla som vill förgylla sig i rik spansk kultur, gastronomiska upplevelser och förstklassiga utsikter över det vackra landskapet. Staden bjuder på ett medelhavsklimat som gör det perfekt att besöka året om. För att göra det bästa av din vistelse i Marbella har Club Med skapat den ultimata guiden för vad du ska äta, skåda och göra.

Med restriktioner som släppts och en sommar som stundar är det många som har fått upp ressuget. Marbella är det perfekta alternativet för alla som vill göra det bästa av sin semester.

– Vi vet att svenskarna har en förkärlek för Spanien och i synnerhet Marbella. Därför är det väldigt roligt att vi nyligen öppnat upp vår nya resort Magna Marbella som svenskarna kan besöka. Resorten erbjuder aktiviteter för både barnfamiljer och de som bara vill komma iväg på en weekendresa. Vi hoppas att vår guide kan inspirera fler att besöka och utforska underbara Marbella och Andalusiens oas, säger Estelle Giraudeau, Managing Director Northern Europe, Club Med.

För dig som planerar att åka till Marbella finns det mycket att göra – ibland lite för mycket. Club Med har därför tagit fram en guide med deras bästa tips för din vistelse för att garantera en spektakulär resa.

Mat

Spanien är ingen främling för bra mat och Marbella är inget undantag. Här kan du uppleva äkta spanska tapas och läskande sangria under den skinande solen. För finsmakarna som söker en ny smakupplevelse finns även här många alternativ. Restaurangen Skina gör en modern twist på det klassiska Andalusiska köket och har två välförtjänta Michelin-stjärnor till sitt namn. El Lago är ännu en Michelin-belönad restaurang som endast serverar högklassiga rätter av lokalt producerade ingredienser. Däremot behöver du inga belöningar och fina lokaler för att avnjuta fantastisk mat i Marbella. Den traditionella och lokala favoriten Espetos består av sardiner som grillas på spett över en öppen eld precis intill stranden som till och med kan konvertera fisk-hatare.

Sevärdheter

Marbella består inte endast av god mat utan även fantastisk arkitektur och konst du inte får missa. I deras Old Town är det bara att följa doften av citrus för att hitta dig själv till Plaza de los Naranjos – ett torg förgyllt av massvis av apelsinträd längs gatorna. Marbella består inte endast av god mat utan även fantastisk arkitektur och konst du inte får missa. Här hittar du även den historiska kyrkan Ermita de Santiago som byggdes under 1400-talet. Kyrkan Iglesia de la Encarnación är även ett måste att besöka. Låt inte den ordinära utsidan lura dig för på insidan slås du av en häpnadsväckande byggnad dekorerad i guld och silver. Det finns självklart mer än religiösa byggnader du måste skåda i staden. Längs gatan Avenida del Mar hittar du skulpturer i brons av konstnären Salvador Dalí och hela sträckan är som ett konstgalleri utomhus.

Aktiviteter

För konstälskare är Museo del Grabado Español Contemporáneo ett måste att besöka. Även här kan du se konstverk av Dalí samt från andra kända konstnärer som Picasso och Goya. För dig som inte är så förtjust av slögående i ett museum så finns flertal andra aktiviteter som sätter igång pulsen. Marbella är som Mecka för padel där det först fördes till liv under 70 talet. Padel har nu spridit sig som vildeld över hela Europa. På Real Padel Club Marbella kan du köra sporten på några av de bästa banorna världen har att erbjuda. Andra aktiviteter är att vandra uppför berget La Concha eller längs Caminito del Rey. Här kommer du få uppleva otroliga utsikter som tagna direkt ur ett vykort. Självklart kan du även njuta av alla sorters vattenaktiviteter på de otroliga stränderna som Playa del Alicate och Playa Nagüeles. Marbella betyder trots allt ”vackert hav” av en anledning.

Res till Marbella med Club Med

Club Meds nyöppnade resort Magna Marbella ligger ett stenkast från Marbella pittoreska gamla stad, i mitten av en tolv hektar stor terrasserad trädgård. Det här är en idealisk utgångspunkt för att utforska Andalusiens rika kulturarv och fantastiska landskap. På väg till Sevilla och Grenada finns mängder av måleriska byar att upptäcka. I en miljö med olivträd som växer hela vägen till horisonten.

Klicka här för att läsa de bästa destinationerna för en romantisk smekmånad.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.