Jennie Liljefors är grundare av Altromondo yoga. Foto: Altromondo

Guide till Stockholms bästa yogastudios

Letar du yoga i Stockholm? Vi listar våra favoriter på yogastudios i Stockholm!

Om du letar yogastudio i Stockholm finns det många bra att välja på, både för den vana yogisen samt den nyfikna. Här listar vi våra favoriter som ofta jobbar med helhetskoncept för den yogiska livsstilen, perfekt som en break från vardagshetsen. Har vi missat någon? Hör av er med era tips!  

Yogastudio på Östermalm

Altromondo

Altromondo grundades av Jennie Liljefors och är en gemytlig och vackert inredd studio mitt på centrala Östermalm som ligger bakom Sturegallerian. Här erbjuds de flesta yogaformer med flera klasser per dag för den som vill kunna välja med variation. Några av klasserna är hatha, yin, ashtanga, vianyasa flow, mediyoga. Det finns även specifika kurser för gravida, nyblivna mammor och killar. Yogastudion har vackra trägolv som även är uppvärmda på vintern vilket är riktigt härligt!

Adress: Grev Turegatan 18

Yogayama

Yogayama är ett av Skandiviens största center och erbjuder ett brett utbud av yoga för alla nivåer och former. Här jobbar man med helhetskoncept och har även en vegatarisk restaurang och shop invid studion – alltså allt för den yogiska livsstilen.

Adress: Jungfrugatan 8 (Östermalm) & Hammarby Allé 53 (Sjöstaden)

Yogayama’s andra yogacenter i Hammarby Sjöstad Foto: Arkitema April 2014

Yogaire – Bikramyoga

På Yogaire hittar du den “varma” yogaformen bikramyoga tillsammans med vanlig vinyasa till yoga med Barreconcept. Alltså för den som är nyfiken på lite annorlunda träning där du sträcker ut kroppen upp och ner i en yogahammock som hänger från taket. Denna form är även kallad Anti gravity yoga på många ställen. En härlig kombination av utmaning och skön stretch. På Yogaire kan man även testa trendiga BarreConcept som kombinerar tekniken i balett med yoga och pilates.

Adress: Grevgatan 16

YogaMana

YogaMana erbjuder sedan 2010 ett helhetskoncept inom självläkning med fokus på lugna och terapeutiska yogaformer. I ljusa, luftiga och helt nyrenoverade lokaler på Sibyllegatan 67 bara ett stenkast från Östermalmstorg ges huvuddelen av klasserna, kurserna och utbildningarna. Här håller personer såsom Karl Dyall, Malin Berghagen, Josefine Bengtsson & Maya Fiennes m.fl workshops.

På YogaMana Studio på vackra Danderydsgatan 2 invid Humlegården hittar du även ett antal klasser samt coaching och terapi. YogaMana är grundat av Madeleine Wilhelmsson som även lanserat appen ManaYoga inom funktionell medicinsk yoga och utbildningen för självläkningsterapeuter.

Adresser: YogaMana Center på Sibyllegatan 67, YogaMana Studio på Danderydsgatan 2

YogaMana på Östermalm grundades av yogaterapeuten Madeleine Wilhelmsson.

Yogastudio i Vasastan

Yin & Yang yogastudio

Yin&Yang Yoga Studio, som tidigare hette Happy Buddha, är ett gemytligt och mysigt litet yogaställe vid Vanadisplan. Så här kan man välja mellan yogaformer som ashtanga, yin, restorative, kundalini, och medicinsk yoga.

Adress: Sankt Eriksgatan 104

Yin&Yang Studios är ett mysigt litet ställe vid Vanadisplan

Mamita Sthlm

Mamita Sthlm är ett mysigt yogaställe i Vasastan som har ett brett utbud av yogaklasser. De erbjuder även workshops och samtal, terapi och coaching för att ta ett helgrepp om mental hälsa. Mamita Sthlm grundades år 2012 av Cristina Tscherning och Malin Berghagen och Mamita betyder ”lilla mamman” på spanska, vilket symboliserar !en trygg oas att tanka kraft i, hit kan du återkomma var du än befinner dig livet”.

Adress: Vikingagatan 29

Yogastudio på Norrmalm

Urban OM

På Urban OM hittar du en gemytlig yogaoas mitt i centrala Stockholm. Trots det centrala läget har man lyckats skapa en idyllisk plats av lugn och harmoni och det känns nästan som en bit av New York när man kliver in. Här finns ett brett utbud av yoga- och meditationsklasser och många av klasserna undervisas på engelska. Här vill man skapa gemenskap och det finns alltid gott té och någon man kan prata med om man känner för det efter klassen.

Adress: Wallingatan 20

Mindstory 

Mindstory är Stockholms första boutiquestudio för meditation. Med ett centralt läge, modern studio och flera klasser dagligen alla guidade av erfarna lärare gör Mindstory meditation tillgängligt för alla. Kom som du är, i kostym eller jeans och låt dig bli guidad in i stillhet. Med över 40 klasser i veckan med andning, mindfulness, qi gong, yin, nidra och meditation är du varmt välkommen oavsett erfarenhet. De flesta klasser är 30 min och flera av dem går att vara med på online.

Mindstory är även en kreativ studio med pop up galleri, workshops och föreläsningar. Vi önskar lyfta, inspirera och skapa exempel på hur ett inre välmående kan leda till kreativitet och nyskapande. Håll dig uppdaterad om event och aktuella utställningar genom att besöka Mindstory.se samt genom att följa oss på @mindstory_meditationstudio

Adress: Regeringsgatan 83

Foto från Mindstorys fina lokaler

Yogastudio på Södermalm

Atmajyoti Yoga

På Atmajyoti Yoga erbjuds yoga, meditation och mindfulness med ett stort utbud av varje vecka. Yogan utövas i två härliga lokaler mitt i Vasastan där lärarna har lång erfarenhet av yoga & meditation. Du kan bland annat utöva Ashtangayoga, Hathayoga, Pranayama Mediyoga, Mindfulness och Yinyoga – både för den som är nybörjare eller van yogi.

Adress: Sigtunagatan 8

Yogashakti

Yogashakti är en populär och gemytlig söderstudio precis vid Mariatorget som erbjuder det mesta inom yoga. Du hittar även olika kurser, workshops och behandlingar som en del av deras helhetskoncept.

Adress: Timmermansgatan 10

Yogashala Stockholm

På Yogashala erbjuds främst yogaformen Ashtanga, den lite tuffare varianten av yoga. Studion drivs av två systrar Lotta Lalér och Lisa Lalér och med studion vill de erbjuda en plats för den som vill växa som människa, på sin yogaresa. Här finns att välja mellan terminskurser eller helgkurser så att man kan fördjupa sig intensivt.

Adress: Gotlandsgatan 88, Ringvägen 9D, Hälsans Hus, Fjällgatan 23B

Yoga Folks

Nyöppnat ställe mitt på Söder fullt av härliga yogaklasser, energi och sprudlande kreativitet.

We are a group of Folks that are crazy passionate about creating the most blazin’ Yoga Studio to resort in at the island of Södermalm. And yeah – we do way more than “just yoga”.

Yoga Folks erbjuder en mängd aktiviteter: yogakurser, HIIT-träning, berättande, löpning, ljusterapi, meditation och introspektion, ljudläkning, samtidsdans, extatisk dans och funkadeliska diskomeditationer. Här hittar man mer än bara yoga, en riktig community av kreativitet och blandning av folk.

Adress: Åsögatan 166

Yoga folks erbjuder mer än bara yoga, spana in deras kreativa studio! Foto: press

Vill du ha mer träningsinspiration? Kolla in vår guide till boutique-gym i Stockholm.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.