Vattenfall berättar rogivande fakta om klimatframsteg på Spotify

Ljudböcker, strömmande musik och meditationsappar är vanliga sätt att få lite lugn och ro när man är orolig eller stressad. Och en sak som många oroar sig för är klimatförändringar. Därför släpper Vattenfall nu den rogivande spellistan Super-Soothing-Climate-Progress-Engineering-Tracks på Spotify.

Klimatförändringarna är på riktigt. Och enligt en rapport från Vattenfall ger klimatförändringarna upphov till oro hos en stor del av befolkningen. Bland de tillfrågade i rapporten uppger nästan sju av tio att de oroar sig för klimatet. Endast elva procent av svenskarna minns att de sett positiva nyheter som rör klimatförändringarna. Två av tre anser att företag och regeringar har störst möjlighet att leda utvecklingen mot en fossilfri framtid.

Faktum är att det faktiskt också görs mycket positivt i dag. Och nu finns information om mycket av framstegen lika enkelt tillgängligt som favoritmusiken, ljudboken eller den lugnande meditations- och sömnappen.

Spellistan Super-Soothing-Climate-Progress-Engineering-Tracks på Spotify består av sju ljudspår som på ett rogivande sätt berättar om olika insatser som redan görs på resan mot en fossilfri framtid. Spåren ger lyssnarna en annorlunda teknisk djupdykning i exempelvis det senaste inom vindenergi eller hur framtidens transporter kommer att se ut. Dessutom släpper Vattenfall även spåren på en LP-skiva i begränsad upplaga.

– Vi ser mycket positivt som händer som det talas för lite om. Vi vill bidra med lite nya perspektiv och på ett nytt sätt berätta hur vi på Vattenfall klimatjobbar för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Förhoppningsvis kan vi bidra med både information och samtidigt skänka lite lugn och tillförsikt. Vi vet alla att det fortfarande finns mycket att göra för att uppnå målet, men på vägen dit finns det goda skäl att då och då stanna till och lyssna på någon som kan berätta om hur långt vi redan har kommit, säger Paul Morel, Brand Strategist på Vattenfall.

Lyssna på Vattenfalls spellista här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.