Premiär för cocktailbaren Coquetel Social på Stureplan: “Som en exklusiv fest i Rio eller Havanna”

Ryktet stämmer och det händer en massa spännande saker i det anrika Arnoldshuset på Stureplan. I fredags var det dags för trion bakom restaurang Calle P i Berzelii Park att inta huset och expandera Stureplansgruppens utbud med ytterligare ett ställe – denna gång med baren Coquetel Social.

I klubben The Lab’s gamla lokaler hade cocktailbaren Coquetel Social premiär nu i fredags. Lokalen har sedan “Labbets” stängning stått tom i flera år och när man nu kliver in på Birger Jarlsgatan 20 är ingenting sig likt.

I lokalen möts man av färgglada orangea väggar som tillsammans och gröna växter och lyxiga materialval i mässing gör atmosfären festlig, lekfull och elegant på samma gång. Konceptet har hämtat inspirationen från Rio De Janeiro, Havana, Frida Kahlo, 60-tals arkitektur och Hemingway.

När vi jobbat fram konceptet för Coquetel Social har tanken varit att skapa känslan av en exklusiv fest som man råkat hamna på. Festen eller bjudningen är hemma hos Yves Saint Laurent i hans semesterlägenhet i Rio. Salvador Dali är där, Frida Kahlo är där, resten känner man inte igen men det andas kulturell överklass och konsumeras europeisk kulturell imperialism, berättar Simon Ramn Alénius.

Bakom baröppningen står Anton, Axel och Simon som även ansvarar för restaurang Calle P i Berzelii Park sedan september 2018. Foto: Niklas Nyman

Drinklistan på Coquetel Social blir gedigen och full av klassiska cocktails, dessutom tillåter cocktailformatet en hel del övriga spännande inslag. Här kommer fokus att läggas på klassiska cocktails gjorda från grunden med förstklassiga råvaror.

I baren kommer det satsas på en ordentligt tilltagen barmeny bestående av stora och små snacks med allt från mandlar och boquerones till störkaviar och tartar.

Coquetel Social har plats för cirka 40 sittande platser. Baren tar ej mot bordsbokningar.
Adress
Birger Jarlsgatan 20
Öppettider
Onsdag och torsdag 17-01
Fredag och lördag 17-02

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.