Hitta vinet bland stjärnorna

När man väl har funnit ett favoritvin kan det vara svårt att bryta mönstret och testa något nytt. Varför inte leta inspiration bland planeterna och i astrologin? Är du passionerad som lejonet, känslosam som fiskarna eller jordnära som jungfrun? Med detta som utgångspunkt kommer vägen till ditt nya favoritvin bli lättare. The Wine Company guidar dig genom vin djungeln med hjälp av ditt stjärntecken.

Vin är en omtyckt dryck som genom alla tider har varit populärt för såväl middagar med bästa kompisarna som dejtkvällar med sin partner. Vilka viner som faller en i smaken är däremot otroligt individuellt. Vissa gillar torra viner medan andra föredrar ett av sötare karaktär. Precis som viner har karaktäristiska drag har även stjärntecken det. Att leta inspiration till nya viner genom att granska sitt stjärntecken är därför en rolig grej att testa.

– Ibland behöver man vidga sina vyer för att hitta det där perfekta vinet. Men eftersom smaken är så individuell tycker vi att man ska leta inspiration hos sig själv först. Vad tycker du om? Ett roligt sätt att lära känna sig själv och sina preferenser är genom sitt stjärntecken. Efter det blir det lättare att läsa våra beskrivningar av vinerna och se om det kan passa, säger Lena Koopmann, Marketing Manager på The Wine Company.

Välj ditt vin efter ditt sjtärntecken

Eldtecken (Väduren, Lejonet och Skytten) Det som bäst beskriver personer födda i eldtecknen är att de är djärva, passionerade, kreativa och vågade. Deras temperament kan snabbt bli hett. Men lika snabbt blir de kärleksfulla och otroligt romantiska. Vad passar då bättre än ett kraftfullt och intensivt rött vin? The Wine Company rekommenderar det italienska Maurari Valpolicella Ripasso. Smaken är sammetslen, mjuk och kraftfull med en medelmörk och intensivt rubinröd färg. Ytterligare ett karaktäristiskt drag hos personer födda i eldtecknen är att de är orädda för att prova nya saker. De är oftast först på bollen och är inte blyga inför att vara trendsättare. Så anamma ditt mod och testa nya viner.

Vattentecken (Kräftan, Skorpionen och Fiskarna) Det mest karaktäristiska draget hos vattentecknen är deras nära kontakt med sina känslor. De är därför kända som känslotecknen. Dessa personer är beskrivs bäst som intuitiva, drömmande och har djup kontakt med sitt undermedvetna. Detta är personerna som du har djupa samtal med smuttande på ett glas fruktigt Sauvignon Blanc. Förslagsvis ett från Los Vascos som har härliga nyanserar av krusbär, tropiska frukter och en hint av ängsblomma.

Lufttecken (Tvillingar, Vågen och Vattumannen) Det som kännetecknar personer födda i lufttecken är att de är väldigt kommunikativa, skarpa och intellektuella. De är nytänkande och gillar att utvecklas men är inte främmande för att beröra ämnen som fantasi och teori. De avnjuter gärna en lyxig champagne medan de låter sina tankar glida i väg. Den exklusiva champagnen Maxim’s Edition Limitée Élégance som består till 95 procent av pinot noir och endast fem procent chardonnay är en utmärkt champagne för lufttecknen. Doften är uttrycksfull och elegant och i gommen uppvisar champagnen en elegant finess och en livlig mousse.

Jordtecken (Oxen, Jungfrun och Stenbocken) Personer födda i jordens tecken är ofta mycket praktiska, envisa och bestämda. Men de har även en sida som är sensuell och lugn. Trots att de är stabila och otroligt jordnära har de en svaghet för materiella ting. De är experter på att njuta av lyxiga saker men ändå vara ödmjuka inför det. Vad passar då bättre än ett elegant vitt vin från en av världens äldsta vinsorter? The Wine Company rekommenderar alla jordtecknen att prova Cattin Frères Hatschbourg Muscat som har en intensiv doft av vindruvor och fläderblom. Den friska smaken är mjuk och harmonisk. Vinet har sitt ursprung i de tunga och bördiga jordarna på Grand Cru Hatschbourg i södra Alsace.

Sol- och månviner som passar alla stjärntecken

För dig som vill leta utanför ditt eget stjärntecken men fortfarande ha en vinkväll i astrologins tecken tipsar The Wine Company om ett solvin och ett månvin. Druvorna i solvinet La Légende d’Hélios frodas under den sydfranska solen och mognar på vinberg i västra Languedoc. Druvorna i månvinet Essenza delle Stelle Lugana Night Harvest skördas däremot under de svala nattimmarna. Vinets storslagna elegans och finess för tankarna till en frisk, stjärnklar natt vid Gardasjön.

The Wine Company rekommenderar 

Murari Valpolicella Ripasso, Valpolicella Ripasso DOC Vinhuset Sartori är känt för sina otroliga viner från regionen Valpolicella. Denna intensiva Ripasso är ytterligare ett exempel på detta. Den speciella framställningsmetoden – en andra jäsning med jästresterna från Amarone – ger vinet enastående kraft och fyllighet. Körsbär och röda bär samsas behagligt med en mjuk kryddighet tack vare 12 månaders lagring på ekfat.
Pris: 139 kr Artikel-nr: 913394

Los Vascos Sauvignon Blanc, Valle de Colchagua
Denna torra, fruktiga savignon blanc från Los Vascos har en bouquet med nyanser av krusbär, tropiska frukter och en aning ängsblommor. I gommen känns det friskt med en saftig final. Ett vintips från Chile och ett förmånligt alternativ till Sancerre, Pouilly Fumé etc.
Pris: 139 kr Artikel-nr: 551065

Champagne Maxim’s Edition Limitée Élégance, Brut Réserve, Champagne AC
Den här exklusiva champagnen är nästan en blancs de noir. Den består nämligen till 95 procent av pinot noir och innehåller endast 5 procent chardonnay. Doften är mycket uttrycksfull och elegant med aromer av ljusa blommor och gult äpple samt en aning citrus. I gommen uppvisar champagnen en elegant finess och en livlig mousse. Smaken har de typiska tonerna av brioche och en behaglig friskhet.

Cattin Frères Hatschbourg Muscat, Alasce Grad Cru AOP
Muscat är en av världens äldsta vitvinssorter och har en intensiv doft av mogna vindruvor och fläderblom. I den friska smaken återfinns samma druvfrukt och mjuka blomaromer. Det är mjukt och harmoniskt. Ett vin sprunget ur de tunga, bördiga jordarna på Grand Cru Hatschbourg i södra Alsace.
Pris: 189 kr Artikel-nr: 437797

La Légende d’Hélios, Saint Chinian AOP
I Saint Chinian frodas vindruvorna under den sydfranska solen. De mognar på vinberg i västra Languedoc. Den får en del av sin arom från de vilda örter och garrigue-buskar som växer runt omkring. Syrah och merlot ger tillsammans det här vinet en komplex doft av söt frukt med en fint pepprig ton. Smaken är rund, mjuk och mycket smidig.
Pris: 119 kr Artikel-nr: 296239

Essenza delle Stelle Lugana Night Harvest, Lugana DOC
Druvorna till Lugana-vinet Essenza delle Stelle skördas under de svala nattimmarna och den skonsamma bearbetningen inleds omgående. Resultatet är en storslagen elegans och finess som för tankarna till en frisk, stjärnklar natt vid Gardasjön. Ett uttrycksfullt vin med aromer av vita blommor, persika och apelsinskal som förenas med en fin arom av bittermandel. Syran är däremot återhållsam.

Alkohol är beroendeframkallande och kan skada din hälsa. Kom ihåg att alltid dricka ansvarsfullt och att du måste vara över 18 år.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.