Orgasmens funktioner som får din hy att nå klimax

I samarbete med Lelo

Återfuktande krämer och feta oljor i all ära. Det hetaste tillskottet inom hudvård stavas dock Orgasm-glow. Faktum är att orgasmer inte bara är sköna och härliga. De gör även under för vår hy. Det intima livsstilsvarumärket Lelo ger fem anledningar till varför orgasm bör vara en given del i din hudvårdsrutin.

Orgasm är mer än sexuell klimax. De har också långsiktiga effekter för vårt välmående. Många blir till exempel mindre stressade och sover bättre efteråt. Orgasm kan nås på flera sätt. Exempelvis på egen hand, med en partner eller med hjälp av sexleksaker. Vad många inte vet är att de dessutom är en dunderkur för hyn. Vid orgasm ökar nämligen blodflödet i huden vilket är en av anledningarna till att både kropp och hy påverkas positivt. För personer med torr hud kan onani vara tricket för en mer återfuktad hud.

– Du behöver givetvis inte tömma badrumsskåpet riktigt än, men det är fantastiskt vad kroppen själv kan göra för att vi ska få till ett härligt glow! Hudvård är hetare än någonsin. Vilket gör det extra kul att få påminna om alla bra effekter orgasmer och onani har på vår hy, säger Elvira Eriksson, Marknads- och kommunikationschef, Lelo.

Orgasmens fem effekter till glowig hy

1. Minskar inflammationer
Vid orgasm frigörs må-bra-hormonet oxytocin i kroppen vilket gör att kortisolnivåerna sjunker och spänningar lättar. Det i sin tur hjälper huden att återhämta sig ordentligt vilket minskar risken för inflammationer samtidigt som det också jämnar ut hudtonen.

2. Spänstigare hy
Även blodflödet ökar vid orgasm vilket gör att kroppens kollagenproduktion och cellförnyelse ökar. Kollagen finns naturligt i vår kropp och är det som gör att huden blir spänstig och fast. Med en högre kollagennivå får man alltså en mer jämn och plumpig hudyta – många hudvårdfantasters dröm!

3. Återfuktar
När vi får orgasm ökar blodcirkulationen i kroppen vilket gör att mer vatten flödar i huden. På så vis minskar hudens torrhet. För att få till ett riktigt glow behöver huden vara ordentligt återfuktad.

4. Rosiga kinder
Vid upphetsning och orgasm stiger pulsen och blodtrycket vilket gör att man kan bli varm och svettig. Detta gör i sin tur att kinderna blir härligt rosiga. Att stimulera klitoris med hjälp av en lufttrycksvibrator är för många ett skönt sätt att bli upphetsad på.

5. Minskar rynkor
När vi får orgasm och ämnet oxytocin frigörs i kroppen blir vi även avslappnade och sover bättre. God sömn är som många vet nyckeln till härlig hy då kroppen får tid att återhämta sig.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.