Fem tips för att hålla magen glad under semestern

Artikeln innehåller annonslänk

Under sommaren när vi (förhoppningsvis) vistas mycket i badkläder och kanske reser i väg vill vi ha en välmående mage med oss på vår sida. En gasig och spänd mage kan sätta käppar i hjulet för att njuta till fullo av den lediga tiden. I dessa sommartider ger Great Earth sina bästa tips på hur vi kan ge magen de bästa förutsättningarna för att njuta av semesterns goda utan magprotester.

Alla fungerar olika, vad våra magar behöver är unikt för varje person och därför är det bästa att prova sig fram långsamt, och lyssna på vad ens mage tycker om – och inte tycker om. Magen är på många sätt som ett inre kretslopp, där en frisk mage har en positiv påverkan på kroppen, samtidigt som mycket stress och en ohälsosam livsstil kan påverka magen negativt.

Fem enkla tips för en balanserad mage

Det finns ett par enkla saker att tänka på som lägger en bra grund för magbalansen. Det kan låta självklart, men det handlar främst om vad vi äter, mängden av det vi äter samt vilka ingredienser som hjälper mag- och tarmhälsan på traven. Tarmfloran består av massa naturliga bakterier, där varje tarmflora är unik. Därför är det viktigt att lära känna sin egen kropp och uppmärksamma sina egna behov.

Ät mycket fibrer

Fibrer hjälper till att hålla i gång matsmältningssystemet, samt att det håller kolesterol och blodsocker på en bra nivå. Exempel på fiberrik mat är frukt, spannmål och baljväxter. Vid en planerad semesterresa kan det vara bra att packa ner några fiberrika snacks – för vi vet aldrig hur utbudet av livsmedel kommer vara dit man reser.

Konsumera mer fermenterat

Fermenterad mat, såsom surkål, kimchi och yoghurt, gör näringsämnena i maten mer tillgängliga, samt att det innehåller massa bra bakterier som tarmfloran tycker om. Kanske en liten flaska kombucha får plats i strandväskan?

Drick vatten

Om magen är obalans är det viktigt att fylla på med vätska. Se till att dricka vatten regelbundet för att magen ska må som bäst. Investera i en flaska som håller vattnet kallt i sommar – enkelt att fylla på vatten, klimatsmart och ekonomiskt i längden.

Stressa mindre

Stress kan påverka både matsmältningen och magen i stort. Uppblåsthet, magknip och förstoppning kan ofta korreleras med just stress och som alltid är det bästa knepet för att inte stressa upp sig att planera i förväg.

Ät långsamt

Genom att tugga ordentligt och ta lite tid på sig att äta upp maten – så hjälper vi matsmältningen på traven och minskar även på gaserna.

Kosttillskott som hjälper magen att må bra

Gazless – Passande om magen blir svullen och uppblåst efter maten. Enzymet alfa galaktosidas bidrar till att bryta ner och underlätta upptaget av mer svårtacklade kolhydrater. Så som grönsaker, frukt, spannmål och baljväxter. Tabletterna kommer i tuggformat med apelsinsmak.

Vegan Enzymes – Vegan Enzymes hjälper magen att bryta ner kolhydrater, protein, fett, laktos och fiberrika grönsaker. Ta en kapsel dagligen tillsammans med den största måltiden eller den mat du har problem med att smälta.

Dophilus 15 – 70 procent av immunförsvaret sitter i magen – ja det är sant! Great Earths Dophilus 15 innehåller hela 15 miljarder mjölksyrabakterier per kapsel från nio olika bakteriestammar. Den innehåller dessutom FOS (fruktooligosackarider) som fungerar som mat för bakterierna. Även veganer, laktosintoleranta och personer som är allergiska mot mjölkprotein kan ta Dophilus 15.

Vill du läsa mer? Klicka här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.