Behövs det ett visum för att resa till Turkiet?

Artikeln innehåller annonslänk

Du som är svensk medborgare du kan resa till Turkiet och turista helt utan visum, det upp till 90 dagar. Dock finns det en del andra länder och nationaliteter som måste ha ett visum. Du kan ansöka om visum för Turkiet online. Ska du som svensk medborgare stanna längre än 90 dagar så krävs det också att du har ett visum.

Ett turkiskt visum är giltigt mellan 30 och 90 dagar, beroende på vad du har för nationalitet. Ett turkiskt visum är helt enkelt ett resedokument som ger personer från fler än 100 länder en möjlighet att kunna resa in i Turkiet. Det kallas ibland för ett turkiskt e-visum. Visumet kopplas digitalt till passet.

Ett turkiskt visum är giltigt upp till 6 månader efter att det har utfärdats. Det går att använda om du ska turista i landet eller göra vissa affärsresor.

Hur ansöker man ett visum till Turkiet?

Det är lätt att ansöka om ett visum eftersom det går att söka ett visum för Turkiet online. Det finns idag flera ombud på nätet som kan hjälpa dig. ett turkiskt e-visum utfärdas av det turkiska utrikesdepartementen. Dock har resenärer, resebyråer, flygbolag samt visumhandläggare rätt att använda sig av systemet för att kunna hantera visum. Det är dock de turkiska myndigheterna som kontrollerar alla uppgifter och beviljar eller avslår ansökan.

Om det blir beviljat så kommer ditt pass att kopplas till det. Dock är det ändå bra att ha med en utskriven kopia på visumet och ha med dig.

Vem kan få ett turkiskt visum?

För att få ett turkiskt visum så krävs det ett giltigt pass, som även är giltigt i minst 6 månader efter ankomst. Det ska även finnas två tomma sidor i passet för stämplar samt att det måste vara i gott skick. En del nationaliteter måste även ha ett stöddokument. Det kan vara visum eller uppehållstillstånd från ett Schengenland, USA, Storbritannien eller Irland.

Visumet kan sedan användas för att ha semester i landet eller för att göra vissa affärsresor. Man får inte jobba i landet med detta visum. Det krävs andra tillstånd för att få arbeta eller studera i Turkiet.

Vad kostar det med ett turkiskt visum?

Kostnaden för ett turkiskt visum beror på var du väljer att ansöka om det. Det finns idag flera visumhandläggare som erbjuder denna tjänst. Därför är det bra att välja en seriös visumhandläggare, med bra priser.

Bra saker att veta

Ett turkiskt e visum är giltigt i 180 dagar, efter att det har utfärdats. Dock är själva vistelsetiden olika, beroende på vilket land du reser från. Det kan vara från 30 dagar upp till 90 dagar. Visumet kan gälla för en, eller flera inresor, beroende på nationalitet. Vid gränsen så kommer ditt pass att behöva stämplas, så se till att det finns plats i det i ditt pass. Passet måste även vara i gott skick samt att det ska vara giltigt i minst 6 månader till efter att du ankommit till landet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.