Egentid – en nyckel i familjepusslet

Barnpassning – en nyckel till mer egentid

SponsormyNanny
Denna artikel är skriven i samarbete med myNanny – ett företag som erbjuder barnpassning. 

Det är fantastiskt att vara förälder och få tillbringa mycket tid med sitt barn. Men det är inte alltid lätt att få livspusslet att gå ihop. Småbarnsföräldrar kan som oftast bara drömma om egentid med sin partner – men det behöver inte vara så. En barnvakt kan vara lösningen för att småbarnsföräldrar ska få tid för varandra. 

Barnen främst.
Ja, de flesta föräldrar prioriterar sina barn över allting annat. Det är naturligt. Men man får inte glömma bort att vårda sitt egna äktenskap eller förhållande som förälder – det vårdas inte av sig självt.

Det finns flera sätt att skapa mer tid för varandra
I USA har det sedan länge varit en naturlig del av familjelivet att anlita en nanny – men barnpassning förekommer inte bara bland amerikanska familjer. I Sverige växer marknaden för barnpassningsföretag kraftigt och allt fler skaffar sig en nanny.

Förutom att en nanny möjliggör egentid för föräldrarna, så är det också en fin möjlighet för barnen att knyta an till en ung, engagerad och ansvarsfull barnvakt. Det är många som i vuxen ålder minns sin barnvakt – det är en alldeles särskild relation som många minns tillbaka på med värme och glädje.

Alla myNannys barnvakter utbildas både i hur man undviker olyckor och hur man gör passen roliga för barnen.

RUT-avdrag gör att fler har möjlighet att anlita en nanny
Ingen ska behöva avstå från att umgås med vänner, eller syssla med sin hobby, bara för att den blivit förälder.

Föräldraskap ska kunna kombineras med ett rikt och meningsfullt privatliv – så att det både finns tid till vänner och kärleken. En nanny kan på många sätt ses som en viktig del i ett modernt och hållbart familjeliv.

Faktum är att det är allt fler föräldrar i Sverige som inser fördelarna med att anlita en nanny. Marknaden för professionell barnpassning växer kraftigt. En orsak till detta kan vara det RUT-avdrag som infördes i Sverige 2007 och som innebär att den som anlitar en barnvakt får dra av upp till 25 000 per år på skatten.

I och med att man får göra avdrag på skatten för att anlita en nanny, har allt fler råd med den avlastning som professionell barnpassning innebär.

Det är i praktiken lika billigt att anlita en professionell barnvakt, som att betala någon svart för att utföra samma tjänst.

Det är helt klart en viktig förklaring till att fler väljer att ta hjälp av en nanny.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.