En gång i veckan lagar jag en riktigt god pasta, antingen på helgen eller en vardag när man vill mysa till det lite extra. En av mina mest omtyckta pastarätter är oxfilépasta. Den känns lyxig samtidigt som den är snabb och enkel. Oxfilépasta fungerar dessutom lika bra på sommaren, med en grön sommarsallad, som till vintern med ett mustigt gott vin. Vill man göra den glutenfri så skippa vetemjölet och välj en glutenfri pasta.
.
[recipe servings=”4″ time=”30 minuter” difficulty=”Lätt” description=””]
[recipe-ingredients]
- 400 g tagliatelle (eller pennepasta)
- 300 g oxfilé, lövbiff (välj fritt efter smak) (eller entrecoté)
- 2 schalottenlökar
- 2 klyfta vitlök
- 200 g champinjoner
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk soja
- 1 msk vetemjöl
- 5 dl grädde (gärna vispgrädde)
- 1 dl mjölk
- salt
- peppar
- 1 dl persilja, finhackad (kan bytas ut mot basilika)
- smör, till stekning
- olja, till stekning
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Hacka lök och champinjoner.
- Skär köttet i strimlor.
- Hetta upp matfett i en rymlig stekpanna.
- Bryn köttet i stekpannan tills det fått färg.
- Lägg i löken och champinjonerna. Låt den fräsa med tills de mjuknar och får färg.
- Finhacka sedan vitlöken och lägg i stekpannan, stek lite till.
- Vänd i mjöl och bryn allt lite hastigt. Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, salt och peppar.
- Koka upp allt under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, peppar eller soja.
- Häll i köttet och persiljan, rör om och låt putta i 5 min.
- Blanda till sist ned pastan i såsen .
- Toppa med riven parmesanost och ruccola.
[/recipe-directions][/recipe]
Vill du ha fler tips? Kolla här eller på vår Instagram! Har du några egna goda recept att dela av dig med så hör gärna av dig på [email protected]. Våra läsare gillar att läsa om allt ifrån sötare bakelser, veganska grytor, eller grillade favoriter!