Hämtmat med gott samvete

Att återvinning är viktigt kan de allra flesta intyga på. Det sparar både på energi och resurser. Dessutom kan soporna innehålla både värdefulla och farliga ämnen. Genom att sopsortera skyddar vi både våra medmänniskor och miljön. Idag återvinns mindre än en femtedel av alla take away-förpackningarna i Sverige, alltså väldigt lite med tanke på hur populärt det är med hämtmat. Det här vill Bolt Food ändra på, och för att göra det har företaget inlett ett samarbete med & Repeat för att minska på svinnet.

Både Bolt Foods Amanda Linderoth, Operations Manager och Mattias Lilja, General Manager för & Repeats i Sverige är stolta och glädjer sig över samarbetet. Tillsammans ska företagen se till att matkunderna inte bara ska köpa och slänga, utan visa att hemleveras kan vara en hållbar lösning och ett kliv i rätt riktning för en mer cirkulär ekonomi.

– Eftersom hemleverans av mat är här för att stanna vill vi på Bolt Food arbeta för att långsiktigt göra vår produkt så cirkulär och hållbar som möjligt. Tillsammans med & Repeat gör vi det enklare för våra kunder att återvinna sin förpackning när de beställer hem mat,” säger Amanda Linderoth som är ansvarig för Bolt Food i Sverige.

17,000 förpackningar som kan återvinnas

Lösningen blir att placera de restauranger som har pant på sina förpackningar högst upp på Bolt Foods plattform. Sedan samarbetets start i mars har det sålts över 17,000 förpackningar som kan återvinnas på plattformen. I framtiden hoppas man att initiativet kommer att få användare att återvinna ännu mer engångsartiklar.

Scanna förpackningen och återvinn

För att beställa mat och se vilka restauranger som erbjuder pantlösningen behöver man ladda ner Bolt Food-appen till sin telefon. När du ätit klart din mat använder du din telefon för att scanna förpackningen innan du därefter återvinner den vid en av många godkända returpunkter, som finns både på stan och i bostadshus. I ledning med över 5 000 återvinningsbara sålda förpackningar just nu är restaurangen Hawaii Poké.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.