Coworking öppnar i Signalfabriken mitt i centrala Sundbyberg: “Tickar alla boxar”

Helio Signalfabriken Lounge. Foto: press

I augusti öppnar coworking spacet Helio mitt på Sundbybergs torg med arbetslounger, kreativa mötesrum och ett växtbaserat café. Under de senaste åren har flera nya verksamheter och restauranger slagit upp portarna efter att butiker flyttat ut och Helio är en del av omvandlingen av Signalfabriken.

— Sundbyberg tickar alla boxar på var vi vill öppna nytt. En plats som växer snabbt, massor med kreativa småföretag och perfekta kommunikationer så att våra medlemmar kan lämna bilen hemma. Vi drivs av att göra människovänliga kontor vill skapa en mötesplats för Solna och Sundbybergs entreprenörer, säger Patrik Åström, VD för Helio. Här har vi byggt flera saker vi länge drömt om; specialdesignade rum för videosamtal, 3D-printade återvinningsbara möbler och premiär för ett helt nytt växtbaserat café.

VD Patrik Åström och teamet på Helio drivs av att göra människovänliga kontor.

Flexibelt eller eget rum

På Helio hyr du kontor per månad i antingen eget rum eller i öppna ytor, men det kommer också finnas mötesrum att hyra över dagen och ett växtbaserat café som är öppet för allmänheten. Medlemmarna kommer att kunna ta del av föreläsningar, frukostar, löpklubb och yoga varje vecka. Hela inredningen är skapad av prisvinnande arkitektkontoret Kaka Arkitekter.

— Vårt fokus är att hitta starka samarbetspartners som delar vår vision om Signalfabriken som den naturliga mötesplatsen i Sundbyberg. Helio har ett starkt track-record av att skapa platser som ger avtryck, och det är med glädje som vi välkomnar dem att vara med och utveckla Signalfabriken vidare utifrån det unika läget i Sundbyberg, säger Jennifer Romare, centrumchef för Signalfabriken.

Sundbyberg befinner sig i en expansiv fas där nytt boende på senare år ökat dramatiskt samtidigt som infrastrukturprojekt planeras. Med denna bakgrund i åtanke sjösatte ägaren Alecta Fastigheter under 2020 ett större projekt. Målet är att bättre möta kundernas förändrade köpbeteenden och förvandla Signalfabriken till en varm, ombonad mötesplats – den givna träffpunkten i Sundbyberg. I augusti adderas nu ytterligare en pusselbit i denna förändringsresa när Helio slår upp sina dörrar.

 

Om Signalfabriken

Signalfabriken är Sundbybergs givna mötesplats där co-working, hotell, kontor, handel och matupplevelser sammanstrålar i en historisk sättning som förpliktigar. Ägaren Alecta Fastigheter påbörjade år 2020 en större omvälvning av området för att möta konsumenternas önskemål och ändrade köpbeteenden. Tillsammans med näringsidkare, entreprenörer och Sundbybergsborna själva blickar nu Signalfabriken mot framtiden – utan att förlora sitt historiska arv.

Läs mer på Helios nya hemsida för Signalfabriken.

Om Helio

Helio utvecklar nästa generations kontorshus med fokus på människor, aktiviteter, design, mat och hälsa i samarbete med fastighetsägare. Idag finns bolaget på sju platser i Stockholm och Malmö och har 65 anställda. Koncernen grundades 1998 och är en av pionjärerna inom co-working globalt.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.