Äntligen helg! Här finns Stockholms bästa brunch

Ta sovmorgon och möt upp med vänner eller familj. Sen är det bara att luta sig tillbaka och njuta av allt från champagne och ostron till smashed avocado, eggs benedict, belgiska våfflor och lyxiga shakes.

STHLM Brunch Club Centralt i Vasastan men ändå charmigt placerad på Dalagatan 24 hittar du Stockholms populäraste brunch med allt man kan önska sig. Eggs Benedict, belgiska våfflor, lyxiga shakes men även nyttigare alternativ som acai bowl och självklart veganska alternativ. Kön kan bli lång eftersom de inte tar emot några bordsbokningar. Därför rekommenderar de dig att komma antingen 8.30 eller 14.30 för att undvika de värsta köerna.

bästa brunch stockholm
STHLM Brunch Club är Stockholms mest populära brunschställe på Dalagatan 24

Broms Karlaplan är en välkomnande bistro, bar, delikatess och take away på Karlaplan med brunch varje lördag och söndag. Brunchen serveras som à la carte och erbjuder både klassiker som eggs benedict och ostron, men även köttbullar i gräddig sås och falafelsallad med grönkål och hummus. 

Brunch med internationell vibe

Miss Clara är ett härligt boutiquehotellet som inspireras av London och New York. Stämningen är avslappnad och internationell och gästerna kan njuta av skön jazzmusik i bakgrunden. À la carte-brunchen serveras hela helgen mellan 12-16 med klassiker som eggs benedict, krossad avokado och amerikanska pannkakor.

Internationell stämning på boutiquehotellet Miss Clara Foto: Miss Clara

Frukost hela dagen

Pom och Flora är kända för att ha den bästa frukosten i stan. Numera finns de både på Södermalm och i Vasastan. Här kan man njuta av godsaker i fina lokaler med högt i tak, stora fönster och fantastisk frukostmeny hela dagen. Välj mellan fräscha bowls, glutenfri gröt med olika toppings och nybakad bröd som danskt rågbröd, bananbröd och croissanter med avokado, ost och ägg. Walk ins only.

Frukost hela dagen på Pom och Fora på Södermalm och i Vasastan. Walk ins only. Foto: Tove Freij

Mr Cake har sedan det grundades 2017 av Roy Fares och Mathias Ljungberg serverat stans godaste tårtor och bakelser. Dessutom har de brunch. Innan brunchen börjar finns frukost från 8.00 för den morgonpigga. Sedan öppnar brunchen 11.30 med härliga mackor som Mr. Räckmacka 2.0, clubsandwich och även lyxig falafelsallad och ceasar wrap.

Klassiskt franskt

Riche Vad är väl en brunch utan lite härlig fransk bistro-romantik? På Riche finns tydliga inslag av det franska köket och på lördagar startar de alltså helgen med att servera några brunchrätter utöver sin vanliga à la carte. Här kan man också dricka god champagne, spana på folk och ha nära till Stockholms bästa shopping!

Riche utökar sin helgmeny med några brunchrätter varje lördag. Foto: Niklas Alexandersson

Boulebar
Ibland är man sugen på en mer aktiv brunch och då vill vi tipsa om Boulebar. Börja dagen med boulespel och avsluta med fransinspirerad brunch varje lördag och söndag. Förutom bröd och yoghurt, säsongens tarte flambée, finns fransk kyckling à la ballotine, pâtisserier, crème brûlée och andra godsaker på menyn.

Unna dig en lyxig brunch

Grand Hotel serverar en lyxig brunch på lördagar och söndagar. Förutom den vanliga à la carte-menyn finns det kalixlöjrom, toast, smetana och Ägg Benedict på två vis, klassisk eller skandinavisk. Vill du njuta av en lyxig helgupplevelse så är det alltså hit du ska bege dig. 

brunch stockholm
Äggs Benedict på två vis på Grand Hotel, klassiskt eller skandinaviskt.

Fler restaurangtips

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.