Rosanna Irgensdotter Ekesiöö.

Rosanna Irgensdotter och Reikirossi – moderesan som blev ett healingbolag

Att välja väg och karriär i livet är inte alltid så lätt. Vi har träffat Rosanna Irgensdotter Ekesiöö som började sin resa inom mode och design, men när kroppen och själen sa ifrån bytte hon spår. Idag driver hon Reikirossi som erbjuder yoga och healing.

Rosanna Irgensdotter Ekesiöö är 35 år och bor i Bromma tillsammans med man, sina två små barn och frallan Tjorven. För tio år sedan studerade hon modedesign i Florens och arbetade sedan med inköp och print på H&M. Men någonstans på vägen insåg hon att det var helt fel och ville hitta tillbaka till den Rosanna hon tappade bort i tonåren.

– Att arbeta på H&M är en dröm för många och det var det även för mig. Men det var mitt ego och fåfänga som drog mig dit. Jag tryckte aktivt bort min inre röst, vilket fick sina konsekvenser och jag fick fysiskt ont i kroppen. Jag förstår alla som älskar den arbetsplatsen, det är verkligen en kreativ och givande plats på så många sätt, men det var inte rätt för mig. Ju mer jag tystade den vägledning jag hade inom mig, desto sämre mådde jag mentalt och fysiskt.

Jag har alltid skrivit mycket och när jag nu i efterhand läser mina egna ord från den tiden ser jag att det enbart var rädsla som drev på mig att fortsätta, trots varningsklockor från alla håll.

Till slut tog hon tjänstledigt
– Att det var fel plats påverkade såklart inte bara mig själv, så jag bestämde mig för att ta tjänstledigt. Jag och en kär vän gjorde ett försök till att starta eget klädmärke med bättre villkor i hopp om att känslan skulle lätta. Men det fortsatte göra ont i magen och min energinivå var i botten.

Gick yogalärarutbildning
Någonstans mitt i allt detta tog Rosanna beslutet att påbörja en ettårig yogalärarutbildning för bland annat Ulrika Norberg, Yoga For Life. De planerade hemma i familjen och drog ner på kostnader, så att hon kunde ta tiden hon behövde utan en fast inkomst. 

– Att gå den utbildningen väckte så många frågor om vem jag verkligen är. Det var som att ta upp en tråd som jag hade släppt någonstans där borta, i de tidiga tonåren. Jag hade bättre koll på vem jag var då än vad jag upplevde mig ha under starten på detta nya.

Det var en ren lättnad att börja utforska igen. Lyssna inåt istället för att söka utanför. 

– Under en del av utbildningen väntade jag mitt andra barn, min dotter, och det var en så stor upplevelse att verkligen ta kontakt med mig själv och henne genom meditation, närvaro och andning. Och att släppa taget om den duktiga flickan som skulle prestera och leverera perfektion. Jag gav mig själv tillåtelse till att möta mig själv, vad som än dök upp.

Rosanna med sina barn Hedda och Axel, 1.5 och 5 år gamla.

Livet med två små barn, eget företag och allt annat kan verkligen gå i ett
– Jag är en empat av rang och tar in andras energier som en svamp. För exakt ett år sedan mötte jag en fantastisk kvinna, Sofia Oceania, som lär ut Reiki healing.

Idag arbetar jag med Reiki och yoga och det som är så fint är att båda dessa healingformer studsar tillbaka till mig.

Genom att ta kontakt inåt och även genom att bli mer energimedveten har hon fått en helt annan livskvalité.
– Allt är som det ska. Resan tar sina svängar, men i grunden står jag stadig nu. Utan magont och precis i det som jag är här för, att mjukt guida människor i att tillåta den inre rösten att få höras. Den finns där, hela tiden.

Lyssnar vi inte sätter det sig i kroppen, det hörs i vår röst och det märks i vårt sätt att andas. Eller i vårt sätt att göra destruktiva livsval, som i bästa fall bara blir omvägar.

Reikirossi är namnet på Rosannas företag som erbjuder yoga hemma och på kontoret
– Jag avgudar yogaformen Yin, en yogaform med fokus på skuggsidan av oss själva. Man stannar i positionen under flera minuter och tillåter allting att vara så som det är. När vi stannar så mjukas bindväven upp och vi blir rörliga och får samtidigt djupare kontakt med oss själva.

Rosannas erbjudande är att hon kommer till företag med mattor och tillbehör för att guida Yin-yoga och meditation. Man behöver varken vara ombytt eller vara på någon speciell nivå. Hon kommer även hem till privatpersoner med matta och tillbehör och håller PT-yoga, även här med fokus till återhämtning, grundning och andning. 

– Jag vet själv hur motigt det kan kännas att ta sig till och från yogastudios, hur en stor klass kan påverka om man är energikänslig. Ibland vill man helt enkelt ha ett personligt utformat pass efter sin unika varelse och dagsform. Därför erbjuder jag PT hemmayoga och meditation med valfri Reiki-healing. 

Jobbar även med måncirklar
– Jag håller även måncirklar med fokus på att släppa taget och manifestera det som vi vill ha in i livet. Och kvinnocirklar som ger oss möjlighet till att mötas på en djupare nivå och äntligen få bli hörda, hållna och ta emot en medsysters ord i fullkomlig närvaro.
.

Reikirossi erbjuder healingtekniker inom Reiki och yoga i studio, hemma eller på ditt kontor.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.