Reseguide: Upplev pulsen i Hongkong på 24 timmar

Reseguide Hongkong

Hongkong är en ung, pulserande stad full av energi. Detta blir uppenbart för den som står på kajen i Tsim Sha Tsui och tittar ut över Hongkongs imponerande horisont av skyskrapor. 

Dessutom är detta en stad som har lyckats göra en konst av att klämma in sju miljoner människor i ett område på 1000 kvadratkilometer. Med sitt tropiska klimat, vackra landskap, floder av elektronisk utrustning, fartfyllda nattliv och bra mat är Hongkong ett riktigt turistparadis. 25 miljoner människor åker till Hongkong varje år.

Det finns personer som bott i Hongkong under flera år men fortfarande inte hunnit upptäcka allt. Gamla ställen rivs och nya poppar upp innan man ens hunnit blinka. Vi har en dagsfärsk guide till våra favoriter som hinns med på 24 timmar.

Föregående
Nästa

Frukost: NOC

NOC är platsen för dig som letar efter ett himmelskt kaffe att kickstarta din morgon med. Se till att skämma bort dig med en av deras egenrostade kaffesorter (om du inte har bråttom). Till kaffet rekommenderar vi deras avokadomacka som är lika god som den ser ut!

Adress: NOC Coffee Co., 321 Des Voeux Road West

Lunch: Pici


Beläget nära den populära gatan Star Street, ligger den italienska restaurangen Pici som serverar färsk handgjord pasta som är “to die for”! Med låg belysning, tegelväggar och en smakfull inredning erbjuder restaurangen allt man kan förvänta sig av en middagsupplevelse som matchar den höga kvalitén på maten som erbjuds.

Pastan är färsk och görs varje morgon av kocken Andrea Viglione (han ser lika aptitlig ut som maten..) och menyn är kortfattad men tar oss på en rundtur i Italien med rätter som visar upp de olika regionerna i landet. Det finns en mängd pastavarianter att prova. Definitivt värt ett besök!

Adress: 16 St Francis Yard, Wan Chai

Innan middagen: Happy Valley Racecourse

På onsdagskvällar (förutom under sommarmånaderna) är ett besök på Happy Valley Racecourse ett populärt inslag – både för Hongkongbor och turister. Otroligt populärt och det känns nästan mer som en fest än en hästkapplöpning. Väl värt ett besök vare sig om du gillar att spela eller ej.

Adress: Happy Valley, Hongkong

Middag: Zuma

Restaurangen Zuma öppnade sina dörrar först i London men finns nu även i Hongkong. Stället har blivit lite av en fristad för Hongkongs “inner circle” av restaurang- och barentusiaster. Den coola inredningen och atmosfären bidrar till att kunderna kommer hit dag efter dag och natt efter natt.

Men det som verkligen får folk att komma tillbaka är den fantastiska japanska maten. Testa deras smårätter med en traditionell Zaké. Prisklassen är internationell så räkna med 800kr för en måltid utan vin. Glöm inte att boka bord innan du kommer hit.

Adress: 5/F, Landmark Atrium , 15 Queen’s Road Central

Bar: Sevva

Sevva är en takbar högst uppe på den 25 våningar höga Prince’s Building i Central. Med en oklanderlig utsikt över hjärtat av Hongkong är denna bar ett måste att boka in för speciella datum eller födelsedagar. Sevva är inte en av de allra högsta takbarerna i stan, men ändå mångas favorit.

Vid lunchtid är det packat med affärsmän och affärskvinnor i svarta dräkter, så kom på eftermiddagen eller tidig kväll – ett perfekt pitstop efter shoppingturen. Testa drinken ”I know I’m beautiful” – en söt drink på sauvignon blanc, cabernet sauvignon, mangolikör, persikolikör och konjak.

Adress: Princess Building, 25/f, 10 Chater Rd. Central.

Klubb: Iron Fairies

En av Hongkongs just nu hippaste barer är designern Ashley Suttons och mixologen Jopseph Boroskis industriinspirerade bar – The Iron Fairies. För den som inte vet så är en mixolog: en bartender med experimentlusta som skapar ”drinkkemi”.

Efter succé i både Bangkok och Tokyo har nu turen kommit till Hongkong och det är en källare designad i järn, timmer och läder som möter besökaren. Och drinkarna då? Jo de är grymma de också.

Adress: LG, 1 Hollywood Road, Central

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.