Foto: Yasuragi

Reseguide: 7 drömmiga spaanläggningar en bit bort från Stockholms storstadsbrus

Semestern är förbi för länge sedan och våra ekorrhjul snurrar allt fortare för var dag. Våga unna dig en minisemester mitt i höstlunket! Oktober månad är en perfekt tid för att boka in dig på ett spa. För att nå full avkoppling, är det en fördel om spaanläggningen ligger en bit utanför stadsbruset, utan att resvägen blir alltför lång!

Allt från ångande upplevelser till kall- och nakenbad från klippor och kanske med en golfrunda på köpet. Vi har samlat några av de bästa spaanläggningarna i Stockholmsområdet, som erbjuder skön avslappning under årets kallaste månader.

Sturebadet Marina Tower
Adress: Saltsjöqvarns kaj 25, Nacka
Sturebadet Marina Tower är en spaanläggning som erbjuder hamam och är en medlemsklubb skapad av grundaren till Sturebadet – Carl Curman. Det här är ett spa som balanserar bra kost, fysisk träning, mental avspänning och sköna behandlingar. Anläggningen ligger enbart fem minuter med buss, tåg eller bil från Stockholm city och på somrarna kan du som besökare även lägga till med båt vid flytbryggan utanför hotellet.

Foto: Sturebadet

Yasuragi
Adress: Hamndalsvägen 6, Saltsjö-boo
En japansk oas bara 20 minuter från Stockholms innerstad. På Yasuragi stiger du in i en helt annan värld. En värld som är präglad av japansk filosofi och sinnlighet. Här finns varma källor utomhus, aktiviteter, behandlingar och välsmakande mat. Besök Yasuragi över dagen eller unna dig en övernattning. Alla hotellrum har utsikt över Höggarnsfjärden och Stockholms inlopp.

Hotell Havsbaden
Adress: Skatuddsvägen 18, Grisslehamn
Hotell Havsbaden är ett renoverat sekelskifteshotell beläget vid havet i Grisslehamn. Koppla av i hotellets olika pooler, kallbad, jacuzzi och bastuvärld! Här kan du även köpa golfpaketet där du tillsammans med bland annat spa, frukost och trerättersmiddag kan gå 18-hål på Väddö Golfklubb! Läckert va?

Foto: Hotell Havsbaden

Grand Hotel Saltsjöbaden
Adress: Hotellvägen 2, Saltsjöbaden
Med Östersjön som tapet har du nära till den avkoppling naturen ger. Grand Hotel Saltsjöbaden erbjuder spa och gym och ett hotell med en majestätisk och drottninglik stil, bara 20 minuters resväg med bil från Stockholm city. Gymmet har havsutsikt för en extraordinär workout. Välj bland härliga erbjudanden så som “Weekday Escape” för 2 med en övernattning, tillgång till spa och trerättersmiddag, eller kanske en “Sunrise Day Spa” där du startar med en härlig hotellfrukost i den Franska Matsalen, för att sedan fortsätta dagen i poolerna på “Grand Spa”.

Foto: Grand Hotel Saltsjöbaden

Steam Hotel
Adress: Ångkraftsvägen 14, Västerås
Ett briljant hotell och en nykomling hos skaparna av Ystad Saltsjöbad, Hotel Pigalle och Falkenberg Strandbad. Här har du tillgång till 800 kvm pool club, rooftoprestaurang, pool på utomhusterass, barer och annat lyxigt! Steam Hotel är en plats för dina sinnen. Bli inspirerad och påverkad av dofter, kalla och varma bad, het ånga och sprudlande musik. Här skapar möbler och belysning en elegant och mysig atmosfär.

Foto: Steam Hotel

Rånäs Slott
Adress: Rånäs
Vad vore en dag på slottet? Rånäs Slott är beläget i det sköna Roslagen och ger dig en härlig och unik upplevelse! Här bor du i pampiga rum i senempirisk stil från 1800-talet.  Vad kan vara bättre än att andas ut stressen i sjöbastu och pooler med utsikt över Skedvikens vatten. Här upplever du oslagbart den bästa solnedgången!

Foto: Rånäs Slott

Njuta Spa
Adress: Fabrikörvägen 16, Nacka Strand
Spendera din helg i en privat spaoas på en klippa i Nacka Strand. Njuta Spa är en anläggning med utgångspunkt i den “Gröna Villan” som ger en personlig och mysig anda. Här möts du av välutbildade och trevliga terapeuter. Spaanläggningen har en personlig stil som ger extra karaktär till besöket!

Foto: Njuta Spa

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.