Fem tips för dig som vill packa smart och resa lätt

Välj en bra väska –  och bär den på ryggen!
Hjul i all ära men vill man resa smidigt är det ryggsäck som gäller, exempelvis en Allpa 35L från Cotopaxi som med sina smarta fack är ett utmärkt val för ensamresenären. Storleksgränsen för vad man enkelt kan ta med sig som handbagage går vid 50 liter, artikelförfattaren har själv rest en hel del med en Base Camp Duffel Small från The North Face utan problem. Men, vill man vara på den säkra sidan bör man nog ställa in siktet på väskor som inte överstiger 40 liter. Glöm bara inte bort att packa ner en gympapåse eller något liknande för dagsutflykterna.

Använd packningskuber och nätpåsar
Nätpåsar (även känt som mesh bags) är ett smidigt sätt att organisera sitt resande i väskan och du slipper sladdhärvor och strumpor som försvinner i det svarta hål en resväska mycket väl kan upplevas som. IKEA:s packpåsar Förfina är synnerligen prisvärda. Med packningskuber komprimerar du dessutom lätt dina klädesplagg genom att tvinga luften ut ur påsen. Ergo, mer plats i väskan!

Serien Förfina från IKEA.

Skaffa en bra mikrofiberhandduk
När vi ändå är inne på ämnet toalettartiklar, underskatta inte nyttan av en mikrofiberhandduk. Den tar upp väldigt lite plats, har allt som oftast bra uppsugningsförmåga och torkar fort. What’s not to like? Ta med den till stranden eller använd när du duschat. Handduken kan ibland även hjälpa dig att spara pengar, exempelvis om du bor på billigare vandrarhem där du behöver betala en avgift för att få låna en handduk. Om de nu ens har någon.

Krymp din necessär
Sluta pilla med plastpåsar i säkerhetskontrollen och köp istället en genomskinlig necessär (kanske en Washbag från Osprey exempelvis) med plats för det mest nödvändiga när det kommer till toalettartiklar. Saknar man något kan man nämligen alltid köpa det på resmålet. Ett bra sätt att spara plats är även att skaffa behållare från exempelvis GoToob som finns i storlekar upp till 100 ml. I dessa kan man förvara duschtvål, tvättmedel och till och med tandkräm. Gillar du inte att förvara vätska i din resväska kan en schampo-bar också vara en tänkbar produkt att införskaffa  –  en fast liten tvål som räcker till 80–100 tvättar och får plats i din handflata.

GoToobs behållare är perfekta för krämer, tvättmedel och till och med tandkräm.

Behöver du verkligen alla de kläderna?
Att packa lätt innebär att ta med sig mindre kläder vilket leder till att du kommer behöva tvätta oftare. Kläder som är tillverkade i merinoull går dock oftast att använda länge innan man behöver tvätta dom, därför kan det också vara ett alternativ. Se till att packa kläder som går att variera med varandra. Rulla kläderna i stället för att vika dem. Du sparar inte bara plats –  du sparar tid på att stryka också. Det finns även multikläder som exempelvis shorts från Outlier, som funkar lika bra i poolen som på kvällsminglet på takterassen.

Trevlig resa!

Vill du veta mer?
Här kommer några länkar med fler bra tips!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.