fbpx
Sommar, sol och törstig i Göteborg? Bege dig till Storkökets uteservering! Foto: Mathias Nordgren

Mysiga barer och restauranger du inte får missa i Göteborg

Göteborg är bad från klippor, fisk och skaldjur… men också mycket annat, så som mysiga restauranger, caféer och barer. Den här reseguiden hjälper dig att maxa dagen eller helgen i Göteborg. Från Kvillebäcken till Andra Långgatan – oaktat vilken sida av älven du befinner dig på har Sveriges framsida något för alla.

Letar du efter restaurang i Göteborg? Eller ett mysigt café? Vår reseexpert från Västkusten ger sina bästa tips på saker att göra när man är på besök i den härliga staden på västkusten som har ett stort utbud av mysiga restauranger. 

Kafé
Är du på Avenyn och härjar din stackare? Då är det Viktors kaffe på Geijersgatan som gäller för att vila upp sig. Trevligare ställe får man nämligen leta efter. Centralt beläget alldeles i närheten av Götaplatsen och med en liten men naggande god uteservering bestående av några udda stolar och bord.

Bar
Mittemot anrika Publik på Andra Långgatan hittar du Holy Moly. Kvarterskrogen med Sveriges mest klassiska fredagskäk – tacos. Ibland spelar band också på den minimala scenen som huserar här. Helt klart värt ett besök även om du bara vill dricka en hederlig stöl. Missa inte heller Storköket – ett av Göteborgs populäraste vattenhål sommartid. Stora Teaterns uteservering är verkligen en smältdegel som samlar hela Göteborg – iallafall alla som gillar att lapa sol och umgås.

Hos Restaurang Natur är menyn lika naturlig som den är kreativ. Foto: Restaurang Natur

Restaurang
På jakt efter restaurang i Göteborg? Rå betong, naturviner och pinnstolar. Inte många restauranger känns mer samtida än Bord 27 på Haga kyrkogata just nu. Peter Orrmyr (känd från Big Brother ni vet) levererar här kravmärkta rätter och utmärkta drycker på Restaurang Naturs systerkrog, även den värt ett besök förövrigt.

Stadsdel
Hisingen i allmänhet och Kvillebäcken i synnerhet är området i Göteborg som är up and coming just nu verkar det som. För några år sedan öppnades en finfin saluhall här som erbjuder grym mat och som fått området att vakna till liv. Missa inte heller Alkemisten om du är du på jakt efter en köpp kaffe.

Alkemisten serverar ekologiskt specialkaffe och lokalt producerad mat. Foto: Alkemisten

Sevärdhet
Hoppa på 11:ans spårvagn till Saltholmen och leta upp färjan till Brännö. Traska runt lite och förundras över hur trevligt det kan vara med stenklippor, trähus och saltstänk. Det blir inte mycket mer Lasse Dahlquist än så här. Eller Håkan Hellström för den delen kanske.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Häng med till sprudlande Oslo och fira Nationaldagen 17 maj!