Trött på blaskig lager? Här hittar du Stockholms bästa mikrobryggda öl

Goda nyheter för alla som gillar den klassiska kombinationen av malt, jäst, humle och vatten från ett mikrobryggeri. Moderna Livet listar grymma vattenhål för alla ölnördar i Stockholm.

God öl och mikrobryggeri i Stockholm! Goda nyheter för alla som gillar den klassiska kombinationen av malt, jäst, humle och vatten från ett mikrobryggeri. Moderna Livet listar grymma vattenhål för alla ölnördar i Stockholm.

Södermalm

 • Akkurat: I snart 25 år har Akkurat på Hornsgatan lockat till sig ölnördar i alla åldrar. Här hittar man även ett betydande utbud av whisky för den som föredrar ett destillat. Glöm inte bort att beställa in musslorna från restaurangen.
 • Babajan: På stammishaket Babajan bjuder Patrick “Baba” Murray och hans far Jan Murray på hantverksöl och modern streetfood – med särskild passion för det veganska och vegetariska. Nu även med ett chambre séparée en trappa upp – eller avskilt rum som vi vanliga dödliga kallar det för.
 • Katarina ölkafé: Pyttelilla Katarina Ölkkafé är så nära en New York-deli man kan komma på Södermalm. Pastramimackor varvas här med hantverksöl från när och fjärran. Glöm för all del heller inte bort att prova deras beryktade matzo ball soup!
 • Cownteen: Vill du ha lite burgare och ribs till din öl innan du tar pendeltåget hem? Bara ett stenkast från Södra station hittar man Cownteen som serverar mat med influenser från den amerikanska södern. Både whiskyn och maten är av det rökigare slaget med andra ord.
 • Omnipollos hatt: Knô daj in fast dôrra é trång, för här é änna nåt på gång! Ölmärket med Sveriges roligaste etiketter erbjuder även Sveriges stimmigaste vattenhål som serverar fenomenal pizza ur stans snyggaste vedugn.
 • Nook: Denna restaurang är kanske mest känd för sin ambitiösa och plånboksvänliga mat (iallafall med Stockholmsmått mätt). Men! Även deras sidobar är väl värd ett besök för alla med ett intresse för maltiga drycker.
 • Ölbistron no. 50: Vid Tjärhovsplan kan du hos Ölbistron no. 50 kombinera hantverksöl med både smörrebröd och körv. Guldstjärna för liten men naggande god uteservering.
  .

Norrmalm/Vasastan

 • Man in the Moon: I flera års tid har Man in the Moon på Norrmalm blivit utsedd till Sveriges bästa ölrestaurang av världens största ölsajt Ratebeer. En gastropub som är värd ett besök med andra ord nästa gång suget efter hantverksöl blir för stort.
 • Barrels and burgers: Populärt hamburgerhak som först öppnade i Gamla stan men nu även ynglat av sig både i city och på Södermalm. Note bene; boka bord på Barrels går inte för sig. Istället är det drop-in som gäller.
 • Bierhaus: Namnet säger väl allt. Här är det fokus på tyska paradgrenar likt stabbig mat och välbryggd öl. Har du en fäbless för att inmundiga hemmagjorda korvar serverade i klassisk ölhallsmiljö har du kommit helt rätt. Guten Appetit!
 • Lådan: I princip alla som jobbar på en start-up i centrala Stockholm verkar ha Lådan som sitt stamställe när det är dags för AW. Här är det nämligen alltid knökat på fredagen, och engelska är lingua franca. Inte så konstigt kanske att det är populärt, med tanke på det gedigna ölutbudet och att man serverar stans kanske smarrigaste sliders.
 • Pressklubben: Internationella Pressklubben har hämtat menyn från de europeiska ölländernas matkulturer. Belgiskt, tyskt och brittiskt möter svenska klassiker. Testa deras moules frites – de är nom nom nom.
 • Belgobaren: Är belgiska trappistöler något du brinner för? Då finns det bara ett ställe att besöka. Anrika Belgobaren har som ambition att föra Belgien och dess matkultur lite närmare Sverige, bland annat genom att servera hundratals belgiska ölsorter på den gatan med det lämpliga namnet Bryggargatan.
  .

Gamla stan

 • Tritonia ölverkstad: I grannlokalen till Barrels i Gamla stan huserar Tritonia Ölverkstad, passande nog i fastigheten Tritonia 4. Ett synnerligen bra ställe för den som vill utforska det senaste från både mikrobryggerier och nanobryggerier.
 • Oscha / Bryggeri Munkbron: I Monks före detta lokaler på Munkbron har Oscha tagit över, en bryggpub som drivs av ölfantasten Hans Nyström. Unna dig en kall i anrika lokaler.
 • Zum Fransiskaner: De gamla ägarna som hade Akkurat har nyligen tagit över Gamla stan-klassikern Zum Franziskaner på Skeppsbron. Här bkuds det på svensk husmanskost och rustik starköl i ärevördiga lokaler.
  .

Hammarby Sjöstad

 • Nya Carnegiebryggeriet: I Luma-området i Hammarby Sjöstad hittar man finfin hantverksöl med lokal förankring. Serverat med säsongsanpassad mat som gifter sig väl med bryggeriets bärs. Passa på att få en guidad provning av bryggeriet om ni är ett gäng ölintresserade.
  .

Östermalm

 • Mikkeller Stockholm: Mikkeller som låg på Döbelnsgatan försvann 2015. Men sedan förra året finns återigen Mikkel Borg Bjergsøs skötebarn representerat i huvudstaden. Hög hipsterfaktor utlovas.
  .

Kungsholmen

 • Ölstugan Tullen: Den första Ölstugan Tullen öppnade på Andra Långgatan i Göteborg för snart tio år sedan. Glädjande nog har man nu även tagit sig till huvudstaden där man erbjuder prisvärd mat (den panerade osten är en klassiker) och smarrig hantverksöl. Gött änna!
 • Brewdog: Skottska BrewDog har levererat finfin hantverksöl till Stockholmare i ett gäng år nu på Kungsholmen och Södermalm. Hemtrevliga och även hundvänliga lokaler – till glädje för alla som vill ta med en fyrfota vän.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.