Lina-Arvidsson-Fotograf_Only-good-dog_Claes-och-Marie-med-djur_web
Doktor Clas Höglund och veterinär Marie Ålund. Foto: Lina Arvidsson

Forskaren och veterinären bakom OnlyGoodDog: “Som ProViva fast för hundar”

Probiotika till hund

Vi har träffat Lundaforskaren Doktor Clas Lönner och veterinären Marie Ålund på restaurang Hillenberg i Stockholm för att höra om deras spännande lansering av nya produkten OnlyGoodDog – en probiotika till hundar som ger balans i hundens tarmflora med hjälp av mjölksyrabakterier.

Doktor Clas Lönner, även känd som “Doktor Surdeg” har i över 30 år forskat på tarmfloran och hur goda bakterierna kan ge balans i magen. Han är en visionär inom området probiotika, som med forskning som bas vill hjälpa människor att förstå hur daglig användning av rätt probiotika ger många fördelar för hälsan – både på in- och utsidan.

Från ProViva till probiotika för djur
Efter att ha varit delaktig i att ta svensk probiotikaforskning till vårt frukostbord genom utvecklingen av ProViva bestämde sig Clas för att även ta denna kunskap vidare till våra bästa vänner – hunden, hästen och katten. Med egna probiotikaföretaget Animal Probiotics har han investerat många år i probiotikaforskning för djur.

Både vår egen och våra fyrbenta vänners livsstil har ändrats drastiskt under de senaste 30 åren med förändrade matvanor och en ökad urbanisering. Missionen är att via forskning skapa probiotiska produkter som verkligen fungerar så att alla djur kan leva ett långt och friskt liv, berättar Clas.

Lanseringen av OnlyGoodDog
Den nya produkten OnlyGoodDog som nu lanseras sätter hundens hälsa i fokus genom att erbjuda probiotika av högsta kvalité – smart och snyggt förpackad som passar de mest medvetna hundägarna.

OnlyGoodDog innehåller en probiotika som är speciellt utvald och som har ett extra högt innehåll av levande bakterier. Bakterierna är förpackade i täta sticks med kvävgasatmosfär för att ge extra bra hållbarhet. Pulvret ger lättast genom att det strös en gång om dagen på maten i samband med utfodringen.

– I vanlig processad hundmat finns normalt inga goda bakterier så kallade probiotika. Detta innebär att din hund får i sig alldeles för få goda bakterier, vilket lämnar utrymme för onda och sjukdomsframkallande bakterier att skapa obalans i tarmen.

Precis som vi människor, har många hundar idag problem med en obalans i tarmfloran och behöver därför tillskott av rätt bakterier för att må bra! Det unika med OnlyGoodDog är att våra goda bakterier kommer från tarmfloran från en frisk hund. Detta förstärker hundens utveckling av en hälsosam bakterieflora i tarmen, berättar Clas.

Veterinär Marie Ålunds intresset för, och förståelsen kring, tarmflorans stora betydelse väcktes när hon träffade Clas för första gången år 2014 på en utbildning om probiotika för hästar.

Nära samarbete och fler produkter
Sedan 2018 har Clas ett nära samarbete med veterinär Marie Ålund som arbetat i över 20 år inom den veterinära läkemedelsindustrin. Efter lanseringen av OnlyGoodDog smids deras planer vidare med utvecklingen av probiotika även för hästar och katter.

Just nu håller på att ta fram OnlyGoodCat – en probiotika för katter. Om allt går vägen kan vi nog lansera redan till årskiftet, berättar Marie.

190325_OnlyGood_Front
OnlyGoodDog finns att köpa via Animal Probiotics webbshop och kostar 229 kronor.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.