Reseguide: Bästa takbarerna i San Francisco

Vår lokala reseguide Linn Alfredsson tipsar om de bästa takbarerna i "Den gyllene staden".

Från 1800-talets guldvaskare till 60-talets hippies, till dagens digitala entreprenörer som drömmer om att förändra världen med ny teknik. Bilden av Golden Gatebron i solnedgång har en alldeles särskild attraktionskraft. San Francisco är ett hem för många och är den snälla storstaden med småstadsprägel.

Även om San Francisco idag räknas som en av världens dyraste städer att leva i, till följd av det stora inflödet av techbolag och kapital, lever drömmarna kvar. Att lära känna San Francisco är att upptäcka dess olika stadsdelar. Alla har sin egen personlighet och sin egen prägel av en viss tid, och en viss sorts drömmar.

San Francisco inger en stark känsla av ”Casual Friday, Every Day” och tar ”Laid back”-stilen till nya höjder. Det finns många takbarer som ger uttryck för detta och i min mening finns det få saker som slår en drink i kvällssolen medan man blickar ut över San Franciscos kullar. Här kommer mina sex tips på takbarer som definitivt är värda ett besök!

1. Charmaines, Civic Center  “Favoriten i centrala city”
I samma byggnad som Proper Hotel finns ytterligare en ingång. Denna leder till en lång korridor med endast en hiss, ett fåtal personer blir insläppta samtidigt och kan åka upp i hissen där man släpps ut i en ny värld – till rooftop baren Charmaines!

Öppna eldar och mysigt soffor att ta en drink i. Takterrassen är en av de största som blickar över Market Street i centrala San Francisco.

Stilen är något mer proper än vad som kan förväntas i Bay Area, hoodie duger inte – skjorta och chinos alternativt klänning och klackar för damerna är guldbiljetten för att få bli insläppt. Drinkmenyn är cityinspirerad och av högsta kvalitet, dessutom är stället och drinkarna otroligt Instagramvänligt.

Charmaines är ett obligatorisk stopp under vistelsen i SF för de som vill ta en drink med en av de bästa utsikterna över staden. Foto: Proper Hotel

2. El Techo in Mission “Latinamerikansk touch med fantastiska drinkar och tapas”
El Techo är en latinamerikansk inspirerad takbar i Missiondistriktet i San Francisco. En avslappnad stämning om man kommer förbi den långa kön de ofta har utanför. Det finns bord för bokning samt ståbord där man kan blicka ut över taken i mission distrkitet. I baren serveras allt från moijto, pina colada och en av de bästa margarita i San Francisco (kan även beställas på kanna).

För dem som inte är på humör för en avancerad middag, erbjuder takbaren El Techo fantastiska cocktails och smårätter som minitacos och chili-spiced fried plantains.

Ta med polarna, era shades och åk hit! Ett ställe jag inte hade missat om jag besökte San Fransisco under sommarmånaderna.

På El techo kan du äta latinamerikansk mat tillsammans med goda cocktails. Foto: Aubrie Pick

3. Dirty Habit  “Inside and outside – i centrala city”
Mitt i storstadsvimlet i centrala San Francisco, mellan affärer som Nordströms och Trader Joes hittar vi denna godbiten. Dirty Habits är inte bara en sofistikerad bar, utan har en fantastisk och något gömd takterrass. Det finns även möjlighet till variationer från att sitta inne på en barstol och se hur drinkarna preppas, till att sitta ute på terrassen med eldstad.

Perfekt efter en lång shoppingdag eller en arbetsdag med kollegorna.

Dirty Habit är en sofistikerad takterrass med lite av en innegårdskänsla mitt i city. Foto: Dirty Habit

4. Rooftop 25 in SoMa “Slushie drinkar och olivträd”
Bland olivträden som växer på takterrassen är Rooftop 25 den ultimata kombinationen av casual och trendigt ställe. Restaurangen Twenty Five Lusk har öppnat baren för det ultimata after work hänget. Det finns otroligt god stenugnsbakad pizza, fish tacos och annat smått och gott på barmenyn. Ni får inte heller missa att beställa in en ”Spicy Passionfruit Margarita” eller John Daly vilket är deras specialiteter.

Glöm inte att komma dit i tid för att få en bra plats för solnedgången.

Rooftop 25 lockar en hel del kändisar, inklusive USA:s förre president Barack Obama. Foto: Virgins Hotel

5. Jones “Cool bar i Financial District”
Jones bar, där historiska byggnader möter moderna drinkar. Mittemellan två byggnader med en något gömd ingång på Jones St. i San Francisco finns en rooftop bar där du kan sitta under bar himmel och njuta av ”artsy” miljön som går som en röd tråd genom hela deras koncept. Dessutom har de happy hour från 17-19 med $5 för vin och cocktails!

Sedan starten 2010 har människor flockas till Jones 8000-kvadratmeter stora terrass. Foto: Jones

6. The View Lounge  “En av stans bästa utsikter”
Med utsikt över San Francisco Downtown passar The View Lounge perfekt för en drink med polarna eller efter en dejt på stan. Deras fantastiska panoramautsikt gör baren attraktiv för såväl turister som San Francisco bor.

Resans första drink måste tas i View Lounge på San Francisco Marriott med en otrolig utsikt i skymningen. Foto: Marriott

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.