Resa över julhelgerna? Här är 4 tips för billigare resor över jul och nyår

Artikeln innehåller betallänk

2019 är ett utmärkt år för att resa över julhelgerna tack vare att du endast behöver ta ut fem dagar för att få 14 dagars semester. Om du har planer på att resa finns det vissa tips vi vill dela med oss av för att du skall kunna resa så billigt som möjligt över jul och nyår.

1. Boka din resa vid rätt tillfälle
I regel brukar man säga att oktober är den bästa månaden för att boka sin resa över julhelgerna och då specifikt vecka 41 enligt Skyscanner. Du hinner då boka din resa före majoriteten av resenärer som vill bort under jul- och nyår samt att resebolagen fortfarande inte höjt sina priser inför den kommande julhysterin. November är dock fortfarande en bra månad för att boka ditt flyg även om priserna gått upp något.

Se däremot till att inte vänta till december, då kan priset på en flygbiljett vara så högt som 2000kr mer än vad det är under oktober och november.

2. Använd ett kreditkort för att betala dina flygbiljetter
Har du i dagsläget ett kreditkort och då med fördel ett resekort du tjänar in bonuspoäng med bör du använda detta för att boka din resa. Många resekort erbjuder idag möjligheten att spendera bonuspoängen på flygbiljetter. Har du en ansenlig summa poäng behöver du i många fall inte betala speciellt mycket eller något alls för dina biljetter. Har din kortutgivare en poängshop kan du även kolla där om det finns erbjudanden om flygbiljetter som passar in med ditt tänkta avresedatum och destination.

Du är också skyddad när du betalar dina flygbiljetter med ett kreditkort tack vare den kompletterande reseförsäkringen samt att kortutgivaren är skyldig att stå för kostnaden om flyget eventuellt skulle bli inställt. Äger du inte ett kreditkort men vill veta mer kan du besöka Kreditkort.com som både jämför och recenserar några av de bästa kreditkorten för resan.

3. Håll dig inom Europa
Att resa utanför europa är som alltid det dyraste alternativet, men är man villig att hålla sig inom Europa eller till och med Norden kan man komma undan riktigt billigt. Historiskt sett har städer som Oslo, Riga, Köpenhamn, Helsingfors och Tallinn varit bland de billigare weekendstäderna och som i stort stämmer även i år.

Vill man ta sig utanför Europa är, till ingens förvåning, Thailand och då specifikt Phuket ett av de mest populära resmålen bland Svenskarna. Även flertalet länder i Afrika och amerikanska städer som San Francisco är återkommande populära resmål för svenskarna över jul- och nyår. Men för att ta sig dit får man också räkna med att kostnaderna ökar markant och vill man resa billigt är det som sagt Europa som gäller.

4. Välj rätt datum för dit- och hemresa
För resor över julhelgerna kan några dagar göra en stor skillnad på hur mycket du behöver betala för din resa.

Julafton är utan tvekan den billigaste resdagen och kan spara dig flera tusen kronor.

Men för de flesta är inte julafton en speciellt lockande resdag, det du kan göra är att hålla koll på priserna och jämföra olika datum och vad för kostnader de resulterar i.

För hemresan är det nyårsafton som gäller för att du ska kunna flyga hem till en så låg kostnad som möjligt. Du bör undvika att resa hem den första veckan i januari i den mån som är möjligt då det många väljer att åka hem först när nyårsfirandet är över helt och hållet. Men även här gäller samma sak som för ditresan.

Håll koll på priserna och jämför olika datum så kan du undvika att din resa över julhelgerna kostar en förmögenhet.

För att bäst jämföra flyg och resor finns det olika resesajter man kan använda, så som resesajten flyg.nu. Fördelen är att det går snabbt att jämföra och tar bara en stund att få en bra bild över olika alternativ. Är priset det viktigaste, tiden för avresa, eller till exempel mellanlandningar? Var noga med att välja rätt tid och destination så önskar vi en trevlig resa!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.