Coco & Carmen är en av stans äldsta kvarterskrogar och efter 40 år i branschen slår den kungliga favoritkrogen på stort. Med uppfräschad interiör och utökad erfaren personal har restaurangen mejslat om sin starka identitet för att öppna kvällar.
1978 lade paret Coco och Carmen Frisk grunden till det som skulle bli en Östermalmsklassiker. Den lilla krogen på Banérgatan nära Strandvägen sägs ha varit prinsessan Lilians favoritrestaurang och enligt ryktet är kungahuset fortfarande flitiga gäster. Här förs arvet vidare med klassiska rätter inspirerat av Tore Wretman – Sveriges första stjärnkock.
Coco & Carmen hade fram till årsskiftet bara öppet för lunch, men i och med 40 års-jubiléet utökas nu både öppettider och koncept. Nu kan man äta på restaurangen även kvällstid.
Coco & Carmen är idag en riktig klassiker som lockar såväl Östermalmsbor som andra krogintresserade runtom i Stockholmsområdet. Foto: Fredrik Rollman
Teamet på Coco & Carmen har vässats och vi har träffat den nya restaurangchefen och den utbildade sommelieren Joakim Gumpert. Han drev tidigare den franska bistron “Bar à Vins” ett kvarter bort på Narvavägen och har arbetat på restaurangen Aska i New York.
Joakim berättar om Coco & Carmens nya succékoncept med ”korv-AW” som går under namnet ”En kokt & bubbel”, där champagne serveras med en klassisk varmkorv på torsdagar mellan klockan 16-19.
Det är ett härligt sätt att möta upp vännerna, och perfekt om man är lite småhungrig efter jobbet. Innan körde vi varannan torsdag men eftersom det har visat sig vara så pass populärt kommer AW:n nu inträffa varje torsdag.
Utöver bubbel finns även vin och öl att välja på från AW-menyn och de som inte äter kött kan välja vegankorv som alternativ.
Interiören har också fått sig ett lyft men har behållit sin forna klassiska stil med rutiga dukar, böjstolar, griffeltavlor och vitt kakel. Foto: Fredrik Rollman
Joakim är inte den enda som är ny i teamet. I köket välkomnas kocken Albin Dahlström, tidigare sous-chef på Operakällarens bakficka och i baren välkomnas sommelieren Filippa Krafft Boström.
Albin berättar om den nya kvällsmenyn som går i uppdaterad Tore Wretman-anda och innehåller bland annat stående favoriter och traditionella desserter.
Vi har arbetat fram middagskonceptet utifrån restaurangens befintliga matprofil ’god, generös och vällagad mat’, inspirerad av Tore Wretmans filosofi. Helt nya rätter varvas med gästernas tidigare favoriter som croque Monsieur och vår klassiska räksallad.
Joakim tillägger innan vi avslutar intervjun att Moderna Livets läsare får en fin överraskning vid dagens “korv-AW”.
Idag är det torsdag och dags för “En kokt & bubbel”. Om du uppger “Moderna Livet” får du första korven gratis!