Recept: Lök- och citronsill till påsk

Sophie Björkman bjuder på sillklassikern som vi älskar med en twist!

Lök- och citronsill 

Sill med lök och citron är en riktig klassiker till det traditionella julbordet, påsk eller Midsommar. Här får du ett riktigt gott recept på hemmagjord sill. .

[recipe servings=”ca 4 personer” time=”15 minuter” difficulty=”Enkel” description=””]
[recipe-ingredients]

  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 5 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • ½ citron
  • ½ rödlök
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 burk 5-minuterssill (420 g)

[/recipe-ingredients][recipe-directions]

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, svartpeppar och lagerblad
  2. Låt svalna därefter
  3. Häll av och skär sillen i lika stora bitar, riv citronskalen fint, skiva lökarna tunt på mandolin
  4. Blanda i citronskalet i lagen
  5. Varva sedan citronskivor, lök och sill i en stor burk
  6. Låt stå över natten för bäst smak

[/recipe-directions][/recipe]

Vill du ha mer inspiration så läs mer av Sophies recept här på sajten eller följ henne på Instagram!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.