Lök- och citronsill
Sill med lök och citron är en riktig klassiker till det traditionella julbordet, påsk eller Midsommar. Här får du ett riktigt gott recept på hemmagjord sill. .
[recipe servings=”ca 4 personer” time=”15 minuter” difficulty=”Enkel” description=””]
[recipe-ingredients]
- 1 dl ättiksprit
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 5 svartpepparkorn
- 2 lagerblad
- ½ citron
- ½ rödlök
- 1 bananschalottenlök
- 1 burk 5-minuterssill (420 g)
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Koka upp ättika, socker, vatten, svartpeppar och lagerblad
- Låt svalna därefter
- Häll av och skär sillen i lika stora bitar, riv citronskalen fint, skiva lökarna tunt på mandolin
- Blanda i citronskalet i lagen
- Varva sedan citronskivor, lök och sill i en stor burk
- Låt stå över natten för bäst smak
[/recipe-directions][/recipe]