Chokladbollar är en klassiker som uppskattas av både av vuxna som barn till fikat. Det är inte bara gott – det är även enkelt och kul att baka tillsammans! Det är även lätt att variera chokladbollarna med nya och olika smaksättningar. Men här kommer ett klassiskt recept på fantastiskt goda chokladbollar. Du gör dem med smör, socker, kakao och havregryn. Rör snabbt ihop på bara 5 till 10 minuter och rulla i kokos eller pärlsocker, så som du gillar dem bäst själv!
Ett tips är att lägga dem i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering, så att de hinner sätta sig ordentligt. Man kan också använda färgglatt socker om man vill sätta lite färg på bollarna, kanske till kalaset!
[recipe servings=”25-30 chokladbollar” time=”15 minuter” difficulty=”Lätt” description=””]
[recipe-ingredients]
- 100 gram rumsvarmt margarin
- 1.5 dl socker
- 0.5-1 msk vaniljsocker beroende på smak
- 3 msk kakao
- 5 dl havregryn
- 2 msk vatten eller kaffe
- Garnering: kokos eller pärlsocker
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Rör ihop margarinet med strösocker.
- Tillsätt dom torra ingredienserna: vaniljsocker, kakao, havregryn.
- Häll på vatten eller kaffe – blanda ihop allt ordentligt.
- Bred ut garneringen på en tallrik.
- Forma röran till små bollar.
- Rulla i garneringen och lägg upp på ett fat.
[/recipe-directions][/recipe]
Vill du ha mer goda söta recept så se även det smarriga receptet på cheesecake med hallon från Sophie Björkman.