fbpx

Recept: Vårig cheesecake med hallon och grädde

Vår matskribent Sophie Björkman delar hemligheten till världens godaste cheesecake!

Vill du göra en riktigt god och vårig efterrätt så kan cheesecake vara det absolut godaste som finns. Särskilt med hallon som ger en perfekt sötma. Sophie Björkman bjuder på det smarriga receptet med en botten av digestive.

  • Portioner: 10 bitar
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Ingredienser

  • 200 g naturell philadelphiaost
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 3 äggvitor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Digestivekex
  • Hallon
  • Penséer till dekoration

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop philadelphiaost, äggulor och socker. Rör om noga till en jämn smet.
  2. Vispa äggvitorna tills de bildar ett hårt vitt skum
  3. Rör sedan ner det vita äggskummet  i ost/äggulekrämen
  4. Vispa ihop grädden och rör ner vaniljsockret
  5. Blanda ihop allting till en fluffig smet
  6. Strö botten av en form med krossade digestivekex (små smulor) och platta till lite
  7. Häll på smeten och frys in kakan, helst i ett dygn
  8. Dekorera kakan innan servering med penséer och hallon

Se även vårt smarriga recept på amerikanska pannkakor.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: Chokladkaka med nöt- och chokladtopping