Vill du göra en riktigt god och vårig efterrätt så kan cheesecake vara det absolut godaste som finns. Särskilt med hallon som ger en perfekt sötma. Sophie Björkman bjuder på det smarriga receptet med en botten av digestive. .
Ingredienser
- 200 g naturell philadelphiaost
- 3 äggulor
- 2 dl socker
- 3 äggvitor
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
- Digestivekex
- Hallon
- Penséer till dekoration
Instruktioner
- Börja med att blanda ihop philadelphiaost, äggulor och socker. Rör om noga till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna tills de bildar ett hårt vitt skum
- Rör sedan ner det vita äggskummet i ost/äggulekrämen
- Vispa ihop grädden och rör ner vaniljsockret
- Blanda ihop allting till en fluffig smet
- Strö botten av en form med krossade digestivekex (små smulor) och platta till lite
- Häll på smeten och frys in kakan, helst i ett dygn
- Dekorera kakan innan servering med penséer och hallon
Se även vårt smarriga recept på amerikanska pannkakor.