Simon Dahlgren Strååt – “SÅ LÄNGE VI KAN SE ER” kastar nytt ljus över mänsklighetens tillstånd

Den 3 oktober öppnar Galleri Agardh & Tornvall “SÅ LÄNGE VI KAN SE ER” – en separatutställning med nya oljemålningar av Simon Dahlgren Strååt. Detta är Galleri Agardh & Tornvall första separatutställning med Simon Dahlgren Strååt och konstnärens fjärde separatutställning i Stockholm. För många är hans originella bildvärld bekant från Liljevalchs Vårsalong där han valts ut att delta fem gånger.

Med nya utställningen “SÅ LÄNGE VI KAN SE ER” riktar konstnären blicken mot skolmiljöer och öppnar upp nya rum inom det svenska nyfigurativa måleriet.

I Simon Dahlgren Strååts måleri är perspektiven gärna djupgående, från exteriör till interiör sedan ut på andra sidan igen. Den här gången ger perspektivet betraktaren en tydlig roll. Som att vi är satta att vaka över målningarnas karaktärer utan deras vetskap. Vi stannar gärna kvar i denna generösa och behagligt samlade palett av färger och magisk realism.

Men allt eftersom blicken vandrar mellan de inåtagerande karaktärerna och dedikerade barnhoper träffar ögat på oväntade detaljer som får oss att vittra spår av konflikt, kanske mellan samhällets auktoritära ramar och individens fria tanke?

Simon Dahlgren Strååt i sin ateljé.

— Alla bär på en enorm samling observationer och egensinniga insikter som får oss att relatera till varandra, svarar Simon. En del fragment kan komma att bli kollektiva symboler för vår tid och plats, andra förblir egna och privata. Det är många sådana små delar som ofta träder fram i mitt måleri när jag vrider och vänder på mina kompositioner.

Jag vill tro att samma delar som håller ihop bilden bidrar till att varje åskådare gör den till sin egen.

Utställningen ”SÅ LÄNGE VI KAN SE ER” omfattar totalt 13 nya verk och visas 3-26 oktober hos Galleri Agardh & Tornvall på Sibyllegatan 65 i Stockholm. För att säkra ett tryggt besök har galleriet en strikt gräns på 24 besökare åt gången. Galleriet erbjuder även privata visningar utöver ordinarie öppettider i överenskommelse med galleristen.

Simon Dahlgren Strååt visar sin senaste kollektion på Galleri Agardh & Tornvall fr.om. 3 oktober.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.