Recension: Julbord på Villa Godthem – utsökt traditionellt med bra vegetariska alternativ

Vår matskribent Sophie Björkman ger sin recension på julbordet på Villa Godthem i Stockholm. Summeringen är utsökt traditionellt julbord med bra vegetariska alternativ och ett maxat dessertbord!

Det första julbordet för i år åts på mysiga Villa Godthem, Djurgården. Bordet bokades via Julbordsmäklarna som har över 300 restauranger restauranger och julbord i Stockholm. 

Villa Godthem erbjuder ett svenskt traditionellt julbord och har ett stort utbud av bland annat uppskärningar, inlagd sill och strömming, egenrökt lax samt supergoda egenbakade pastejer.

Den gravade laxen väljer de att sätta ny smak på varje år (förutom den traditionella som såklart också finns). Smakerna för i år var citron/timjan samt dragon/senap, mycket goda!

Bra vegetariskt utbud
Det vegetariska utbudet på restaurangen var också mycket bra och något som utökas varje år. Mina favoriter var deras kantarellomelett och grönkålschips. De hade även råmarinerade sallader, röd linssallad, rostad sötpotatis med granatäpple och den klassiska rödbetssalladen.

Atmosfären på restaurangen var även mycket trevlig. Med klassisk och ljus miljö kunde man inte annat än att trivas. Personalen tog bra hand om en och såg till att man alltid hade allt som behövdes.

Maxat dessertbord
Självklart var även dessertbordet uppdukat till max. Med massor av godis, ostar, knäck, choklad och små desserter i glas. Man kan i alla fall konstatera att man inte gick hungrig från detta härliga och goda julbord.

Under 2020 kommer Julbordsmäklarna bli rikstäckande, så gå in och kolla vilka julbord i Malmö och Göteborg som de har på sin plattform!

Villa Godthem anordnar julbordssittningar fram till den 26/12. Efter förra årets succé har de även öppet på juldagen och annandag jul.

Om du hellre vill äta hemma, kan du beställa hem julbordet som take away genom Foodora.
PRIS PÅ PLATS:
Mellan 495kr - 745kr/person
TAKEAWAY:
395kr + fraktavgift

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.