fbpx

Recept: Kycklingsouvlaki med asiatisk coleslaw gjord på röd spetskål

Sophie Björkman bjuder på härliga spett med krispig kålsallad

Kycklingsouvlaki med asiatisk coleslaw

Kycklingspett är en riktig grillklassiker, här med härlig asiatisk tvist. Perfekt till grillsäsongen!

  • Portioner: ca 4 personer
  • Svårighetsgrad: medel
  • Skriv ut

Ingredienser

Coleslaw

  • 500g röd spetskål
  • 2 cm ingefära
  • 1/2 röd chili
  • 2 msk jalapeño majonnäs (eller vanlig)
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar

Kyckling

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk jalapeño majonnäs (eller vanlig)
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 chili
  • spett att trä kycklingen på

Topping

  • Sesamfrön
  • Chili
  • Koriander

Instruktioner

  1. Strimla rödkålen tunt och lägg ner i en bunke
  2. Häll ner majonnäs, matyoghurt och rapsolja, blanda väl
  3. Finhacka chilin och riv ingefäran, blanda ner med resten. Salta och peppra efter smak
  4. Ställ i kylen minst 30 minuter
  5. Skär kycklingen i lika stora kubbitar
  6. Blanda ihop soja, sesamolja och finhackad chili, häll över kycklingen ställ i kylen cirka 30 minuter
  7. Trä kycklingen på spett
  8. Grilla eller stek spetten klara och servera ihop med coleslaw. Toppa allting med koriander, sesamfrön och finhackad chili

Vill du ha mer inspiration så läs mer av Sophies recept här på sajten eller följ henne på Instagram!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Nu kan du beställa frukost direkt till sängen med Bolt Food