Kycklingsouvlaki med asiatisk coleslaw
Kycklingspett är en riktig grillklassiker, här med härlig asiatisk tvist. Perfekt till grillsäsongen!
[recipe servings=”ca 4 personer” time=”50 minuter” difficulty=”medel” description=””]
[recipe-ingredients]
Coleslaw
- 500g röd spetskål
- 2 cm ingefära
- 1/2 röd chili
- 2 msk jalapeño majonnäs (eller vanlig)
- 1 dl matyoghurt
- 2 msk rapsolja
- salt och peppar
Kyckling
- 4 kycklingbröstfiléer
- 2 msk soja
- 1 msk sesamolja
- 2 msk jalapeño majonnäs (eller vanlig)
- 1 dl matyoghurt
- 1/2 chili
- spett att trä kycklingen på
Topping
- Sesamfrön
- Chili
- Koriander
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Strimla rödkålen tunt och lägg ner i en bunke
- Häll ner majonnäs, matyoghurt och rapsolja, blanda väl
- Finhacka chilin och riv ingefäran, blanda ner med resten. Salta och peppra efter smak
- Ställ i kylen minst 30 minuter
- Skär kycklingen i lika stora kubbitar
- Blanda ihop soja, sesamolja och finhackad chili, häll över kycklingen ställ i kylen cirka 30 minuter
- Trä kycklingen på spett
- Grilla eller stek spetten klara och servera ihop med coleslaw. Toppa allting med koriander, sesamfrön och finhackad chili
[/recipe-directions][/recipe]