Kallbryggt te – den nya läsken om Beatrice Garvey får bestämma

Det började med att Beatrice Garvey under sin graviditet önskade att det fanns fler alkoholfria alternativ. Igår lanserade hon sitt nya teföretag som vill få fler i landet att dricka cold brew – till vardag och till fest.

Nystartade We B Tea ska få oss svenskar att byta ut kolsyrade drycker mot kallbryggt te. Med hälsosamma veckoteer anpassade för säsongen tar Beatrice Garvey tedrickandet till en ny nivå.

Vi har utvecklat passliga teer för varje dag i veckan. Vi vill göra var dag till något speciellt, tillföra vardagslivet med den där lilla gnistan av charm som oftast går förlorad, berättar Beatrice som både är grundare och VD på företaget.

“Cold brew” – ett nytt alkoholfritt alternativ
Lagom till att sommarvärmen sveper över landet har man tagit fram sju stycken teblandningar som passar perfekt att kallbrygga, så kallad “cold brew”.

– Jag vill uppmuntra till en hälsosammare dryckeskonsumption och göra det roligare att välja te utifrån dag. Vi vill kunna bli den nya alkoholfria drycken på sommarfesterna samt den läskande drycken på kontoret, förklarar Beatrice.

Det som till slut blev varumärket We B Tea har sin bakgrund i flera olika tankar som Beatrice har haft genom livet.

Under min graviditet önskade jag att det fanns ett annat alkoholfritt alternativ än de mest vanliga som finns på marknaden, jag var trött på att konsumera läsk och var inte intresserad av alkoholfria viner eller öl.

– Jag har alltid älskat te men har alltid druckit svarta teer och inte givit de gröna, vita eller rooibos en tanke tidigare. Teer som jag nu i efterhand inser att jag bryggt fel och därmed har de blivit bittra och inte lika goda i smaken, fortsätter Beatrice.

Efter graviditeten började Beatrice intressera sig mer för vad hon åt och drack. Där och då öppnades hennes ögon upp för de lite mer “hälsosamma teerna”.

– Jag köpte en grön och vit teblandning som jag konsumerade varje dag. Det ena ledde till det andra och jag började brygga teet i kallt vatten under natten så jag alltid hade en flaska under dagen som jag kunde dricka av. Jag började föredra att ta ett glas kallbryggt grönt te till måltiderna istället för andra alternativ.

Sveriges första “vecko-te”
Beatrices nya te-rutin blev den där gnistan som till slut ledde till hennes idé med att sälja vecko-te.

Jag hoppas att jag med mina vecko-teer kan hjälpa även andra att finna charmen i den vanliga vardagen. Samtidigt vill jag få människor att dricka hälsosamma teer på fler sätt än vad vi har vant oss vid.

Beatrice hoppas att hennes teer kanske till och med får några klassiska kaffedrickere att börja prova på att kallbrygga teer. Företaget riktar sig främst till medvetna konsumenter som bryr sig om sin hälsa och livsstil. Beatrice bakgrund som inredningsdesigner innebär även att hon har valt att fokusera mycket på känslan av förpackningen av teerna.

– Jag vill att våra teer ska tillföra mer än bara te. Teerna kommer komma i snygga glasflaskor som blir en supertrevlig inredningsdetalj i köket. Vi har även jobbat aktivt med att hitta mer miljövänliga förpackningsalternativ. Därför använder oss av komposterbara refill-påsar.

We B Tea – även en community
På frågan om det känns läskigt eller spännande att bli sin egen och starta företag berättar Beatrice att hon är fylld av lyckorus och har fjärilar i magen.

– Jag hoppas att We B Tea kommer bli väl mottaget och bli en självklar del i många människors vardag!

Jag vill gärna bygga upp en liten community runt We B Tea, där våra kunder kan hjälpa oss att i framtiden välja smakerna för nästa säsong och att vi kan bli en inspirationshub för veckans alla dagar. Det är lite det namnet anspelar på också, som direktöversatt betyder “vi är te”. 

1
We B Tea lanserades i maj 2019 och erbjuder sunda vardagste från måndag till söndag.
Website_launch-24
Website_launch-30
MWB-2

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.