fbpx

Recept: Ugnsrostade rotfrukter och potatis med fetaost

Ugnsbakade rotfrukter och potatis är det perfekta tillbehöret både till fisk- och kötträtter. Vår matskribent Sophie Björkman delar sitt bästa recept!

Potatis och rotfrukter är underbart gott att rosta i ugnen, det tar nämligen fram deras naturliga sötma. Fetaost smakar hur gott som helst tillsammans med både polkabetor, morötter och tomater. 

Du kan byta ut grönsaker och rötfrukter som du vill. Sötpotatis, jordärtskockor, palsternacka, gulbeta, pumpa, kål med mera passar också bra till rotfrukter!
.

  • Portioner: 4 portioner
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Ingredienser

  • 500 g små potatisar
  • En stor morot
  • Fetaost
  • 5-6 polkabetor
  • Chili
  • Körsbärstomater på kvist
  • Timjan
  • Olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st schalottenlökar
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Börja med att skala moroten och polkabetorna (potatisen kan ha skalet på)
  2. Dela allting så att bitarna är lika stora
  3. Lägg ner potatisen, polkabetorna och moroten i en plastpåse
  4. Häll över rikligt med olja och pressa ner vitlöksklyftorna, några kvistar, salt och peppar samt timjan
  5. Låt stå i kylen minst 30 minuter (helst lite längre så de får mycket smak)
  6. Sätt ugnen på 220 grader
  7. Häll ner rotfruktsblandningen på en plåt och lägg även på fetaost, chili, timjan, tomater och schalottenlök (lika stora bitar som resten)
  8. Sätt in i ugnen och låt allting rostas i cirka 30 minuter

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: Världens bästa pannkakor – tunna och frasiga