Ugnsrostade rotfrukter kan vara det godaste som finns. Potatis och rotfrukter är underbart gott att rosta i ugnen, det tar nämligen fram deras naturliga sötma. Fetaost smakar hur gott som helst tillsammans med både polkabetor, morötter och tomater. Fetaosten blir dessutom väldigt god när den rostar i ugnen, krispig och får ut det bästa av sältan.
Du kan byta ut grönsaker och rötfrukter som du vill. Sötpotatis, jordärtskockor, palsternacka, gulbeta, pumpa, kål med mera passar också bra till rotfrukter!
Här kommer receptet på ugnsrostade rotfrukter med fetaost
.
[recipe servings=”4 portioner” time=”40 minuter” difficulty=”Lätt” description=””]
[recipe-ingredients]
- 500 g små potatisar
- En stor morot
- Fetaost
- 5-6 polkabetor
- Chili
- Körsbärstomater på kvist
- Timjan
- Olivolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 st schalottenlökar
- Salt och peppar
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
1. Börja med att skala moroten och polkabetorna (potatisen kan ha skalet på)
2. Dela allting så att bitarna är lika stora
3. Lägg ner potatisen, polkabetorna och moroten i en plastpåse
4. Häll över rikligt med olja och pressa ner vitlöksklyftorna, några kvistar, salt och peppar samt timjan
5. Låt stå i kylen minst 30 minuter (helst lite längre så de får mycket smak)
6. Sätt ugnen på 220 grader
7. Häll ner rotfruktsblandningen på en plåt och lägg även på fetaost, chili, timjan, tomater och schalottenlök (lika stora bitar som resten)
8. Sätt in i ugnen och låt allting rostas i cirka 30 minuter
[/recipe-directions][/recipe]
Klicka här för fler goda recept eller här för att följa Sophie på Instagram.