[recipe servings=”4 portioner” time=”20 minuter” difficulty=”Lätt” description=”En mustig, antiinflammatorisk morotssoppa med vitlök och ingefära. Perfekt för vinterdagarna, enkel och klar på bara 20 minuter.”]
[recipe-ingredients]
- 1 liter ekologisk grönsaksbuljong
- 3 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 3-4 cm färsk ingefära
- 1 msk citron
- 1 burk kokosmjölk
- 2 tsk gurkmeja
- Salt och peppar
- Solrosfrön
[/recipe-ingredients] [recipe-directions]
- Koka upp grönsaksbuljongen.
- Skala och skär morötter i små tärningar.
- Pressa i vitlök och riv ingefära.
- Låt koka ca 15 minuter.
- Häll i kokosmjölken och tillsätt alla kryddor samt citron.
- Mixa soppan slät eller servera som den är.
- Toppa med solrosfrön!
[/recipe-directions]
[/recipe]
Klicka här för fler goda recept, eller följ Mathilda på Instagram för inspiration och tips.