fbpx
Västerbottenpaj med löjrom
Västerbottenpaj med löjrom

Recept: Lyxig västerbottenpaj med löjrom till julbordet

Sophie Björkman bjuder på julklassikern som vi älskar med en twist!

Västerbottenpaj med löjrom

  • Portioner: 8 personer
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Skriv ut

Ingredienser

Botten

  • 160 g rumsvarmt smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • ägg till pensling

Fyllning

  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 200g riven västerbottenost
  • 3 ägg
  • salt och peppar

Topping

  • 80g löjrom
  • crème fraiche
  • dill
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda ihop smöret med mjöl
  3. Tillsätt vatten och arbeta ihop allting till en deg
  4. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en pajform
  5. Tryck ut degen i formen så att allting täcks, även upp mot kanterna
  6. Nagga degen och låt stå svalt cirka 30 minuter
  7. Vispa upp ett ägg och pensla pajskalet
  8. Förgrädda i ugnen cirka 10 minuter
  9. Värm under tiden grädde, mjölk och ost under omrörning
  10. Knäck i äggen, ett i taget
  11. Salta och peppra
  12. Häll därefter blandningen i pajskalet och ställ in i ugnen igen, cirka 30 minuter på 150 grader
  13. Låt pajen svalna
  14. Toppa med crème fraiche, löjrom, dill och svartpeppar

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Sofia Wistam för Mionetto
Bubblig rosépremiär: Mionetto släpper Organic Prosecco Rosé DOC