Sugen på ett sundare januari? Malin Carlsdotter tipsar om tre favoriter

Januari går i hälsans tecken, eller brukar det inte vara så? Efter ett hektiskt avslut på året så är de flesta trötta på godis, mat i stora lass och alkohol.

Gymmen blir överfyllda i januari med härliga människor som vill ta nya tag inför det nya året. Många kör sockerdetox och vit-månad utan alkohol. Så även jag! Vissa har ett nyårslöfte om att äta mer vegetariskt och tänka på miljön.

Ja, vi är helt enkelt lite mer måna om vår hälsa, natur och välmående så här års. Därför tänkte jag tipsa om tre bra och hälsosamma saker som jag personligen tycker förgyller min vardag.

Föregående
Nästa

ISH – njut av en GT helt fri från alkohol

Det här är det bästa på länge. Alkohol är något fler och fler avstår ifrån frivilligt, och inte bara under en vit-månad, graviditet eller pga missbruk. Alkoholfritt är en positiv trend som även gör att utbudet av alkoholfria drycker ökar.

Ish är det senaste och startades i Danmark av en kille som gjorde en ”100-dagars-alkoholfri-utmaning” men som ändå ville gå ut och dricka drinkar med polarna.

Han insåg i samband med detta att han ville utveckla det dåliga utbudet vidare och ge folket en möjlighet att hänga på dansgolvet hela natten men vakna upp utan huvudvärk.

Och så kom Ginish & Rumish till.

Två goda och sockerfri drycker med miljontals möjligheter att skapa klassiska och nya drinkar – helt fria från alkohol (nästan iaf. 0,5% måste förbli kvar för smakens skull).

Fantastiskt initiativ och produktutveckling som förhoppningsvis gör att fler byter ut innehållet i en god drink till Ginish eller Rumish. Kolla här om du är sugen på att veta mer.

Restaurang Växthuset

En deluxe combo av hälsomat och kvalitets dryck.

Växthuset i Stockholm fokuserar på vegansk mat gjord av de bästa nordiska råvarorna i kombination med hantverks dryck. Här finner ni en meny som är anpassad efter säsong och tillagad med fantastiska råvaror framtagna från leverantörer som tänker på hållbarhet.

Drycken som serveras är även den hållbar och endast biodynamiska naturviner från Europa finns representerade på listan. Här finns även massor av alkoholfria drycker som även de är framtagna av leverantörer som lägger sin själ på kvalitet och hållbarhet.

Ett extra tips är att testa deras dryckespaket som passar mycket fint ihop med maten. Den alkoholfria listan är lika gedigen som den övriga vinlistan, något som än så länge är rätt ovanligt men ack så uppskattat.

Växthuset ligger verkligen i framkant och det är fantastisk kul att dom skapat trenden att lyckas vara finkrog men med fokus på smartare val för alla, så väl gästen som för naturen och allas vår hälsa.

Mer information och menyer hittar ni här. Missa dock inte att gå dit, för ni kommer inte bli besvikna!

Mitt sista tips är Green Delis mellanmål

Jag är tillbaka på jobbet och det är mycket att ta tag i efter ledigheten och i samband med fler flitiga besök på gymmet så känner jag ofta på eftermiddagen att jag behöver fylla på med mellis.

Då kan jag tipsa om Green Delis små mellanmål som finns att köpa på b.la. 7eleven. Perfekta små rätter som är nyttigare än en chokladkaka och mer mättande än en smoothie. Deras tonfisk med ägg är supergod och råvarorna är fräscha och i perfekt storlek för att stilla hungern. Även ett tips för alla nyblivna mammor på språng som behöver en snabb lunch men inte hinner sitta ner mellan byten och amning.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.