Välj rätt padelrack

Artikeln innehåller annonslänk

Har du hittat rätt padelracket? Det kan vara svårt för allt från storlek, vikt, form är olika och det är inte alltid lätt att veta vilket padelrack som passar just dig. Dessutom är padelracken olika utifrån på hur erfaren du är. Är du nybörjare eller spelat länge så är racketen olika. Vi guidar dig till rätt padelrack.

Tre olika paddelblad

Det finns tre olika former för paddelblad. Klicka här för olika modeller. Den runda formen är den som rekommenderas för alla typer av nivåer, eftersom dess form är anpassad för att ha mer kontroll på bollen. Den ökade kontrollen underlättar när du ska lära dig tekniken i sporten vilket gör att dessa är bra padelracket för nybörjare. Det droppformade racket är gjort för både hårdare slag och bra teknik och är därför format som en vanlig tennisracket. Precis som det runda padelracket så är det här gjort för alla nivåer på spelaren. Det diamantformade padelracket är gjort för de mer avancerade spelarna och ger mer kraft i varje sving.

Padelrackets kärna

Kärnan i bladet är uppbyggt av främst två material, EVA-gummi och skum. EVA-gummi är hårt, mindre flexibelt, men med hög hållbarhet. Det är just det här man använder i produktionen för att kontrollera kraft och kontroll i racket. Skummet däremot, har andra egenskaper och är mjukt, och förbättrar studsen i padelracket. Skummet förlänger även hållbarheten i racketen.

Vikt

Det är varken bra eller dåligt att använda en viss vikt på ett visst padelrack, utan det handlar mer om att vikten ska passa dig. En högre vikt på padelbladet ger mer kraft och en lättare vikt gör att det är snabbt och exakt. Om du brukar slå hårt rekommenderas ett tyngre padelrack. Vikten är också en av de egenskaper som skiljer padelrack för damer och herrar, där snittvikten i ett dam-padelrack är något lättare än ett racket för herrar.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.