fbpx

Bästa tipsen för en annorlunda och laid back weekend i Köpenhamn

Köpenhamn är fullt av annorlunda upplevelser. Häng med våra lokala experter till deras bästa weekendtips – från hotell, restauranger och klubbar till aktiviteter och konst. 

La Banchina är perfekt beläget vid vattnet med gratis bastu.

Bada och fika på La Banchina
La Banchina på Refshaløen har hajpats rejält för sin mysfaktor och unika miljö precis vid vattnet. Bastun är igång året runt och beställer du en kaffe eller något att äta är det fritt fram att gå in och värma dig eller ta ett dopp. La Banchina har öppet hela dagen och serverar allt från frukost på morgonen till vin sent på kvällen.

Rivigt frukostkaffe på Risteriet
Att hitta gott kaffe är inga problem i Danmarks huvudstad. Nyrostade bönor och avslappnad stämning hittar du på Risteriet, Helgolandsgade och Studiestræde. Här tar man kaffe på allvar och det märks i utbudet.

Fika med utsikt på Original Coffee
På Original Coffee kan du njuta av en omsorgsfullt tillagad kopp kaffe med Köpenhamn framför dina fötter. Deras äldsta kaffebar ligger i varuhuset Illum och inkluderar en takterrass med magnifik utsikt över takåsarna i Köpenhamn. Men det är inte bara läget med den fina utsikten som lockar kaffesugna till Original Coffee, deras kaffe håller hög kvalitet och serveras i en rad olika varianter.

Original Coffee i varuhuset Illum är ett perfekt ställe att besöka om man vill hämta andan och ta en fikapaus med magnifik utsikt över Köpenhamns takåsar.

Snabblunch på Slurp med dansk ramen
Ramen är kanske inte det första man tänker på när man besöker Köpenhamn men Slurp på Nansensgade har seglat upp som ett av de bättre ställena att besöka om man uppskattar buljong och gluten. Sitt inte för länge bara, ramen är som bekant snabbmat.

Johns Hotdog Deli – bästa snabbmaten i Köpenhamn!
Johns Hotdog Deli i Kødbyen serverar fantastiskt goda korvar och burgare med tillbehör. Ingen “fancy pancy” middag direkt men rejält och genuint. Här dricker man inte vin utan en öl som passar till maten. Välj och vraka bland deras utbud av lokala bryggerier.

Tillfredsställ dina varmkorvs-begär med en gourmetversion på John’s Hotdog Deli.

Spännande ölsorter på Brus
I Köpenhamn finns allt från inrökta bodegor som Bo Bi-Bar och Pinden till grymma vinbarer likt Ved Stranden och Rosforth & Rosforth. Men staden är även ett mecka för den ölintresserade. Vi tipsar gärna om Brus som har gott om spännande ölsorter på fat. Baren ligger även lägligt nog nära Jolene om man vill fortsätta kvällen och klubba lite.

Avslappnat parkhäng i Superkilen park
På sina ungefärliga 30 000 (!) kvadratmeter har parken Superkilen blivit en av de hippaste ställena i Köpenhamn. Parken ligger i området Nørrebro på varsin sida av en cykelväg och består av tre “områden”: en röd ruta, en svart gård och en grön park. Alla är uppdelade efter teman. Det röda området är en plats för avkoppling, fika och musik, medan den svarta mer kan beskrivas som en gård, där grannar kan mötas och grilla. Här finns också palmträd från Kina. Den gröna parken är självklart helt grön, med plats för picknickar och sportliga aktiviteter.

Superkilen park är helt klart ett måste när du besöker Köpenhamn!

Drinkar och jazz på La Fontain
I ”Strædet” ligger Köpenhamns äldsta jazzbar La Fontaine. Det ligger lite undangömt uppför en trappa och är mysigt inrett med många bord, tavlor och piano på scen. Här spelas live jazz varje dag. Det är en väldigt blandad skara som tar sig hit, många intellektuella och även en hel del unga som lockas av de låga priserna. Ofta står det en ensam man i baren, som gärna berättar sorgliga anekdoter om jazzlegender.

Åtta prisvärda rätter på Restaurant Omar
Beläget i ett bostadsområde i Norrebro med charmig inredning ligger restaurangen Omar. På den gemytliga och familjära restaurangen får man åtta fantastiska rätter för endast 300 DKK. Be köket bestämma vilka rätter som ska serveras – du kommer inte att bli besviken! I bakgrunden spelas coola hiphop-låtar och personalen är lika charmerande som maten. Missa inte deras vin- och drinklista, här finns många goda drycker som matchar väl med maten!

Bo på designhotellet Manon Les Suites med tropisk pool
Manon les suites ägs av hotellkedjan Guldsmeden och öppnade 2017. Det ligger bara minuter från Tivoli och den populära marknaden Torvehallerne. Här finns 87 rum, ett välutrustat gym och kanske Köpenhams skönaste pool.
Rummen är rymliga och stilrent inredda. På takterassen finns en bastu, solstolar och barhäng. På fredagkvällar är det dj och öppet för allmänheten vid poolområdet.

Från hotellrummet kan du kliva rakt ut i en tropisk innergård med frodig grönska, slappa med en bok i någon av vilobäddarna, beställ en drink i baren eller ta ett dopp i den härliga poolen.

SØPAVILLONEN – hetaste klubben i Köpenhamn anno 2019
Den ikoniska men slitna byggnaden vid Peblinge-sjön i Köpenhamn Havspaviljongen har precis återuppbyggts. Byggnaden döptes offentligt under 2000-talet till “Chlamydia Castle”. Men med nya klubben SØPAVILLONEN och restaurangen Babylon har byggnaden fått ett nytt och trendigt liv. Det är Köpenhamns nya nattliga epicentrum för vilda själar!

Upptäck konstmuseet Davids Samling
Om du inte orkar åka till Louisiana rekommenderar vi konstmuseet Davids Samling. Här hittar du konst och konsthantverk från Europa från 1700-talet, från dansk guldålder och från den islamska världen mellan 600-talet och 1800-talet.

Strosa runt i idylliska Nya Carlsberg Glyptoteket
Glyptoteket har över 10 000 konstverk och är särskilt berömt för att rymma norra Europas största samling antik konst, samt en av världens främsta samlingar av fransk impressionism. Ett besök till Glyptoteket innebär naturligtvis också en paus i dess vackra trädgård. Här kan du njuta av en lätt lunch eller en kopp kaffe på Café Glyptoteket, omgiven av glas, vit marmor, vajande palmer och ett överflöd av ljus. 

Glyptoteket är väl värt ett besök. Dess fyra våningar med takterrass är fullt med vacker modern och gammal konst.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Maximera reseupplevelsen i vinter med resekort