Vett och etikett för one-night-stands: “Måste man höra av sig och vara artig?”

Oavsett om man helt enkelt har lust att ha sex, eller om man längtar efter mer så kan ett one-night-stand absolut vara ett spännande äventyr. Vår anonyme dejtingexpert reflekterar över oskrivna regler och hur man på bästa sätt ska tackla morgonen efter.

One-night-stand, ett kul tidsfördriv eller onödigt?

Att vakna på morgonen efter en vild utekväll med en främmande människa i sin säng är inte alltid en hit. De flesta besparar därför både sig själv och personen man följt med hem obehaget av att inte veta vad man ska säga eller göra genom att ta sig hem till sig själv så snabbt som möjligt när man vaknar. I det nyktra dagsljuset ser situationen oftast inte ut som den gjorde kvällen innan…

Att kasta av sig sina kläder – inklusive underkläder – redan i hallen kanske var en bra och sexig idé under natten.

Men på morgonen är det ingen hit att gå runt naken hemma hos sitt one-night-stand för att leta rätt på dem. Ta det också lugnt med husesynen hos ditt one-night-stand, obehagliga överraskningar är ingen omöjlighet. Kanske får man syn på dennes flickväns eller pojkväns fotografi på nattduksbordet?

Oavsett om man stannar på frukost eller fortsätter ut på en lunchdejt med sitt one-night-stand ska man passa sig för att ge falska förhoppningar om ytterligare dejter. Om den ena parten hoppas att natten kommer utveckla sig till ett kärleksförhållande medan den andra redan från början är säker på att den inte är intresserad av något mer än just tillfälligt sex så är det en dålig utgångspunkt att förlänga ett one-night-stand.

Ett one-night-stand kan vissa gånger vara en hel natt eller bara några få timmar, oavsett längd så finns det en gemensam nämnare; det är en engångsgrej.

Gör därför dina avsikter tydliga, båda parter bör vara ense om att detta verkligen är en engångshändelse och att de inte önskar mer än så. Å andra sidan kan ett one-night-stand med en främling vara mer ”riskfritt” och mindre komplicerat än en vanlig dejt. Hela poängen är att leva i ögonblicket och uppleva ett nytt slags äventyr, utan att det finns några konsekvenser i vardagen efteråt. Så varför inte umgås lite dagen efter om det känns bra.

Men oavsett om du stannar och umgås eller drar så fort du vaknar, kom ihåg att avsluta med stil om du inte planerar att ses igen! Ge ditt one-night-stand en kram och ett leende men nämn inte något om att ni ska höras av igen när du säger hej då.

Men vad händer om ni byter telefonnummer innan du går hem – måste man höra av sig och tacka för ligget?

Mitt råd är att även om man byter telefonnummer ska man vara medveten om att det inte alls behöver betyda att ni kommer att höras igen. Man måste inte höra av sig och vara artig när man gått hem om man inte vill något mer. Om man skickar ett sms dagen efter, trots att man inte är intresserad och den andra personen är intresserad, ger det bara falska förhoppningar och kan göra mer skada än nytta.

Enligt mig finns inga artighetsregler när det kommer till engångsligg. Man är två om att gå hem och ha sex.

Om man däremot hade en rolig kväll och vill ses igen verkar det ju synd att kasta bort kemin bara för sakens skull? Fråga då den andra personen om de har lust att ses igen, men läs av vad för signaler denne skickar ut för att slippa ett pinsamt farväl. Eller skicka iväg ett sms någon dag efter och fråga om personen har lust att ses igen.

Till sist uppmuntrar jag alla att ha självdistans på vägen hem. De flesta har troligen gjort en “walk of shame” någon gång och inget skriker bortamatch så mycket som gammalt utsmetat smink, en partyklänning och höga klackskor en tidig morgon.

Men bjud personerna du möter på vägen hem från ditt one-night-stand på ett leende i stället för att skämmas!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.