fbpx

Trött på Tinder? Här är fem alternativ du kan prova redan idag

Dejtingappar – det nya normala inom dejting.

Mycket har hänt sedan WebPersonals.com lanserades 1993 i USA, av många ansedd som den första dejtingsajten på nätet. En undersökning från RFSU för några år sedan visade att ungefär hälften av alla vuxna svenskar använt internet på olika vis i kärleksjakten. 

Dejtingappen Tinder är överlägset störst bland yngre svenskar, framförallt i åldersgruppen 16–27 år, då 27 procent av internetanvändarna använder den enligt undersökningen “Svenskarna och internet” som släpptes förra året. Bland 26-35-åringarna har användandet halverats till 14 procent för att sedan sjunka ytterligare bland äldre.

Om du har varvat Tinder eller känner att appen inte var något för dig finns det så klart andra alternativ du kan prova på i mobilen och på din dator. 

1. Happn är en app som visar folk i din direkta närhet. Har du strosat på Götgatan på Södermalm i Stockholm dyker det upp personer som korsat din väg. Precis som på Tinder kan man bara chatta med varandra om båda indikerat intresse för varandra. 

2. Bumble startade med visionen att bryta förlegade könsnormer i dejtingvärlden. Man har rört om ordentligt i dejting-grytan genom att endast låta tjejerna ta första steget till kontakt efter en matchning. Utöver trygg dejting kan användarna nu även utvidga sina yrkesnätverk eller träffa vänner online.

3. Grindr är den största HBTQ+-dejtingappen just nu. Den finns tillgänglig för alla, oavsett sexuell läggning och könstillhörighet. Men de flesta användare identifierar sig som män som vill dejta andra män. Appen släpptes redan 2009 – tre år innan Tinder lanserades.

4. Happy Pancake är en kostnadsfri svensk dejtingsida som har funnits sedan 2007. Den var länge populär bland ungdomar men idag hittar man folk i alla åldrar på webbplatsen. Företaget granskar alla texter och foton innan de läggs upp. Finns inte som app men väl i mobilanpassad webbversion.

5. Badoo är en tjänst som startade 2006 och som finns över hela världen. Deras app påminner en hel del om Tinder med profiler och geografisk sökfunktion. Appen är gratis men det erbjuds även premiumfunktioner som kostar pengar.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Hur ska man tyda sin flirts sms? Här är de vanligaste svaren