Nybliven hundägare? Så håller du rent och snyggt även efter valpens hemkomst

Foto: Unsplash

I takt med att vi spenderar mer tid hemma har intresset för att att köpa hund ökat i Sverige. Siffror visar att antalet registrerade hundar ökat med nästan 11 % under 2020 jämfört med året innan. Med en ny familjemedlem i hemmet finns det flera saker som är bra att tänka på, inte minst städningen.

Under 2020 har det varit en valpboom i Sverige och i januari 2021 registrerades 6 170 nya hundar i landet, jämfört med samma tidpunkt i fjol då antalet låg på 4 999. Den stora ökningen är ett resultat av att vi har spenderat mer tid hemma med anledning av pandemin. Då kontoret har flyttat hem har många som tidigare funderat på att skaffa hund nu haft möjlighet att ta hand om en valp.

Ytterligare en anledning till det ökade intresset tros vara rekommendationerna om att minska våra sociala kontakter där då längtan efter en hund som sällskap blivit större.

Det finns mycket att tänka på både inför ett hundköp och när valpen väl är hemma hos dig, alltifrån val av ras till hur livet kommer att förändras. Även om hunden är gullig så för den med sig mer smuts in och fäller hår, vilket resulterar i ett ökat städbehov. Med en robotdammsugare, från exempelvis Neato, i hemmet får du mer tid över till din nya följeslagare samtidigt som du håller hår och smuts borta.

1. Minimera hår från ditt husdjur

Oavsett hundras så kommer den att fälla hår och föra med sig skräp och smuts in utifrån. Genom att aktivera turboläget på Neato sugs upp till 99 % av djurhår, smuts, kvalster och allergener upp. Tack vare robotdammsugarens stora borste fångas smutsen upp ännu bättre.

2. Låt din hund och dammsugaren bli bästa vänner

Det är inte alla hundar som är förtjusta i dammsugaren och med en hund hemma behöver du troligtvis städa mer ofta än tidigare. Med Neatos app kan du enkelt schemalägga städningen så att golven är rena när du och din hund kommer hem efter en promenad i parken.

3. Håll rent även på hundens favoritplats

Har din hund en favoritplats hemma? Med en Neato kan du bestämma vilka platser som ska städas och du behöver inte dammsuga hela hemmet varje gång. På samma sätt kan du även ställa in vilka ytor som ska undvikas, så att exempelvis mat- och vattenskålar inte spills ut.

Neato Robotics designar intelligenta robotdammsugare för hemmet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.