Kushel

Världens första klimat- och resurspositiva textilvarumärke kommer till Sverige

Cosy by Nature - Kushel gör handdukar av trä

Den är här! Kushel (≈mysa) är den mjuka handduken av trä som sätter en ny global standard. Som världens första helt klimat- & resurspositiva textilvarumärke, visar Kushel att det är möjligt att ge tillbaka mer till naturen än vad som förbrukas i produktionen. Kushel – den mysigaste handduken genom tiderna! 

Sedan Kushel startade för drygt två år sedan i Tyskland, har man genomfört två lyckade crowdfounding-projekt med imponerande 90 000 insamlade euro på kort tid, vunnit det prestigefyllda Green Product Award 2019 och blivit en riktig ”älskling” i såväl sociala som traditionella medier.

Tillsammans kan vi stoppa klimatförändringarna! 

Handdukarna – som är gjorda av återplanterade bokträd har förutom rikstäckande tv-och radiointervjuer publicerats i titlar som Vogue, Greenup, Fogs och AD. Tillsammans med samarbetspartners så som Toyota, hängivna konsumenter och fler än 250 hängivna influencers, har man inspirerat och bidragit till en mer hållbar värld och bland annat planterat över 170,000 nya träd.

Den stora framgångsfaktorn är transparens och kärlek i alla led

Målet är att så många som möjligt – både företag och konsumenter – ska göra likadant. Grundidén är att styra befintligt konsumentbeteende i rätt riktning, för att stoppa klimatförändringarna.

– Sverige består av ett medvetet folk och hållbarhet har aldrig tagits emot så väl som nu. Vi tror att Kushel kommer att kunna bli en minst lika stor succé i Skandinavien som det varit i Tyskland. Vi är ett premium-varumärke skapat från grunden med en heltäckande klimatstrategi.

Detta kommer att bli det trendigaste och mest medvetna du kan ha i ditt hem.

– Våra produkter är inte bara bra för vår miljö och användaren själv med dess helt naturliga innehåll utan har även hyllats för kvalitet och design. Detta kommer att bli det trendigaste och mest medvetna du kan ha i ditt hem säger Mattias Weser, grundare och Brand Director.

En hållbar produkt i alla led

Handduken är gjord av 70 % ekologisk bomull och 30 % bokträfiber. Alla färger som tillverkas är 100 % veganskt framställda och träden i sin tur återplanteras, såklart helt utan gödnings-och bekämpningsmedel.

Den unika materialblandningen bidrar till en besparing på hela 90 % färskvatten och 44 % koldioxidutsläpp – resultatet blir en ultra-absorberande handduk som är skonsam, mjuk och håller kvalitén även efter tvätt.

Kushel handdukar
Kushels handdukar är gjorda av ekologisk bomull och träfiber

Kompensera utsläpp och vattenanvändning

Det finns mycket mer man kan göra för att bli klimat- och resurspositiva. Därför kompenserar Kushel i nästa steg de koldioxidutsläpp och den vattenförbrukningen som ändå uppstår. Detta genom investeringar i guld-certifierad vindkraft som ersätter fossilt bränsle med förnybar elenergi samt omstrukturering av skog som genererar grundvatten.

Utöver återbeskogning av bokträd i Centraleuropa, planterar Kushel ytterligare två träd för varje handduk som säljs i samarbete med erfarna partners i Afrika, Mexiko och Tyskland.

Kushel planterar två träd för varje handduk som säljs

”Why wood?”

Träd absorberar koldioxid, genererar syre, bidrar till molnbildningen, stabiliserar jorden och är livsmiljö för otaliga djurarter. På så sätt skapas nya resurser och köpet av en Kushel-produkt har därmed en positiv effekt på jorden och vårt klimat.

Så behöver du – eller någon du känner – handdukar, baby towels och morgonrockar så behöver du Kushel.

Produkter som genom återhållsam konsumtion, gör gott för miljön och hjälper till att bevara vår planet.

Handdukarna säljs på hemsidan där ca 30 produkter presenteras i sortimentet och inom kort fylls på med fler nyheter. Framåt är man även öppen för en fysisk etablering på den svenska marknaden.

Join the mission! Under hösten kommer det nordiska folket med Sverige i spetsen att bekanta sig mer med världens mysigaste och hållbara produkt. Vi hoppas på en stark uppslutning av partners och influencers som delar visionen.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.