Vad är ett nyårslöfte – egentligen?

I år ska jag bli starkare! Jag ska äta bättre. Jag ska vara mer ekonomisk. Jag ska testa något nytt.

Känner du igen löftena? De har en tendens att yttra sig antingen inför ett nytt år eller en ny måndag. Jag kan erkänna att utav dessa fyra löften har jag lovat tre av dem varje nyår, vilket egentligen betyder att jag anser mig själv misslyckats och måste lova på nytt.

Men om jag tittar tillbaka på flera av åren så skulle jag redan i slutet av oktober kunnat bocka av dessa löften med ett ”DONE”.

Sen nalkas december. Likt sommarsemestern vill plötsligt alla ses för drinkar, glögg, mat och mysiga aktiviteter. Julklappsinköpen bockas av i all sin hast och utan större planering.

Gymkortet har inte lämnat plånboken sen alla helgondag. Påsarna under ögonen har sällan varit större när jag vaknar 1 januari och i väntan på att pizzan ska serveras minns jag löftena och skriver ner dem på min tavla i köket.

Låter denna stund som en optimal tidpunkt att reflektera över förra årets löften och i samma stund sätta nya? Kanske inte.

Ny plan att testa i år!

  1. Första steget är att byta löften mot milstolpar
  2. Andra steget är att vissa stolpar sträcker sig längre fram än ett år
  3. Tredje steget är att välja en helg i oktober att se över hur det har gått att nå milstolparna och sätta nästa milstolpecheck i februari

Nya tag behöver inte vara revolutionerande. Det räcker att de är inom lite närmare räckhåll och att man är lite piggare när man tittar på dem än man är från soffhörnet på nyårsdagen.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.