Serie- och Filmtyckaren Anders Färber ger förslag på seriemys.

Ett urval av serier som dyker upp mellan februari-april

Foto: BBC

Seriemys är det alltid underbart att ta sig tid för, så låt oss just därför ta en titt på några serier som dyker upp mellan Februari-April. Spoilers kan förekomma om du inte sett föregående säsonger. 

Pam & Tommy

Premiär: 2 Februari på Disney+

I denna serie får vi följa Pamela Andersson och Tommy Lee i deras virvelvindsförhållande. Giftermål sker efter 96 timmar och ett speciellt videoband försvinner ur parets kassaskåp. Det delades sedan på internet som på den tiden var ganska laglöst. Vi får en diskussion om vad som ska anses privat, kändiskulturen och hur Andersson blev behandlad som en sexsymbol.

Killing Eve

Premiär: 27 Februari på HBO Max (Sverige får avsnitten dagen efter)

Fjärde och sista säsongen är här och vi får nu äntligen se vart Eve och Villanelle tar vägen efter deras försök att skiljas åt. Hur kommer manusförfattarna knyta ihop denna underbara och kritikerrosade katt- och råtta-lek på bästa sätt? Det vi vet är att Eve är ute på ett hämnduppdrag och Villanelle tycks sig hittat en väg som ska bevisa att hon inte är det monster många anser. Alla andra kära karaktärer återvänder självklart och de har sina egna mål att uppnå. Perfekt seriemys.

Severance

Premiär: 18 Februari på AppleTV+

Lumon Industries är ett företag där dess anställda genomgår ett kirurgiskt ingrepp som separerar minnen från arbetsplatsen från privatlivet. Projektledaren ifrågasätter meningen med jobbet och helheten när en mystisk kollega dyker upp.
Serien är regisserad av Ben Stiller som har en hel del stora namn att leka med varav exempel är:  Christopher Walken, John Turturro, Adam Scott och Patricia Arquette.

 

The Offer

Premiär 28 April Paramount+

Intresserad av att veta hur klassikern ‘Gudfadern’ kom till? Då ska du ta del av denna serie som bygger på producenten Albert S Ruddys minnen från arbetet med filmen. Dan Fogler spelar regissören Francis Ford Coppola och Matthew Goode spelar producenten Robert Evans.

https://youtu.be/L4qnlqO3zv4

House Of The Dragon

Premiär: Ryktet säger April på HBO Max

Den efterlängtade prequelen till en av de mest framgångsrika och uppskattade serier någonsin – ‘Game Of Thrones’ – är snart här. Vågar vi hoppas på samma fantastiska upplevelse återigen?

Baserad på George RR Martins bok ‘Fire And Blood’ och Martin är själv inblandad i skapandet av denna serie där händelserna utspelar sig 200 år innan de i GoT.  Vi får här ta del av början på slutet för de mäktiga Targaryens och det inbördeskrig som är känt som “Drakarnas dans”. Räkna med drakar, blod och maktspel.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.