Så inreder du badrummet enligt ditt stjärntecken

Letar du ny badrumsinspiration? Titta bland stjärnorna!

Badrummet är en förlängning av ditt hem och för att du ska lyckas få till den rätta känslan bör rummet reflektera din personlighet. Sanitetsleverantören GROHE ger en annorlunda inredningsspaning och vägleder dig till ditt drömbadrum – helt baserat på ditt stjärntecken.

Att få till den rätta känslan i hemmet hänger mycket på hur du väljer att inreda. Och hur du väljer att inreda hänger mycket på hur du är som person. Många menar att ett sätt att lära känna sig själv mer är med hjälp av astrologi. Alla olika stjärntecknen sägs besitta unika egenskaper och preferenser vilket givetvis kan säga en hel del om vilken omgivning man helst vill befinna sig i. Plottrigt eller minimalistiskt? Färgstarkt eller dovt? Lejon eller våg?

Så ska ditt badrum se ut baserat på ditt stjärntecken

Eldtecken gillar enkelhet och raka linjer

Eldtecken (Väduren, Lejonet och Skytten)

Eldtecken är de mest trendkänsliga av stjärntecken och vill gärna ha det allra senaste innan andra hunnit haka på trenden. Fullt fokus på unika inredningsdetaljer och här räds vi inte för att höja färgvolymen ett par nivåer. Därför är det värt att komma ihåg att badrummets väggar absolut inte behöver vara vita! Eller varför inte måla om taket? Eldtecken är däremot inte mycket för att städa så när du inreder badrummet är ”less is more” definitivt ett motto att följa, annars blir det stökigt på nolltid. Krom, guld eller mattsvarta kranar tillsammans med raka linjer, en lyxig regndusch och en mönstrad matta i badrummet och du är hemma.

Lufttecken vill gärna ha växter och balans

Lufttecken (Tvillingarna, Vågen och Vattumannen)

Lufttecken är väldigt sociala personer och i hemmet ligger fokus på detaljer. Men här vill vi gärna ha struktur och ordning också – trots det kan det dekoreras om ofta, oftare än hos andra. Det kan nämligen vara svårt att ta beslut för vissa, vågen framförallt, när känslan av att nästan alla inredningsstilar ”har något”! Lufttecken bör inreda med ledorden balans, lugn och trygghet. Trygghet hittas i inredningsdetaljer som påminner dig om vänner och familj. Varför inte sätta upp ett fotografi?

Drömbadrummets syfte är för dig att varva ner, vilket en investering i ett fristående badkar kan hjälpa till med. Utöver det rekommenderas mycket förvaring, en enhetlig färgpalett och lite grönska. Om plats finns är ett tips att ställa in ett vackert fikusträd.

Prova runda former och gott om plats i badrumsskåpet om du är jordtecken

Jordtecken (Oxen, Jungfrun och Stenbocken)

Jordtecken är kreativa, lugna och har en förkärlek till materiella ting. Här har vi ett gäng som vet hur konsten att unna sig. Särskilt oxen. Fokusera på att få till ett badrum som både utstrålar lyx och komfort. Det är viktigt för jordtecken att varva ner och därför bör färgerna i badrummet återspegla det. Jobba med naturmaterial i trä och sten för att finna den perfekta harmonin. Placera ut ett fristående badkar, lägg in den mjukaste beigea badrumsmattan du kan hitta och köp snittblommor och växter. Badrummet är en förlängning av ditt hem och ett perfekt utrymme för att ta hand om den sidan av dig som vill bli lite bortskämd. I badrumsskåpet ska det finnas mycket utrymme, så att du får plats med alla dina serum, ansiktsmasker och krämer. Och utöver det så går kantigt bort, här ska det vara runda former – värt att tänka på nästa gång du letar badrumsspegel!

Vatten gillar inredning med en historia och en lugn känsla i badrummet

Vattentecken (Kräftan, Skorpionen och Fiskarna)

Vattentecken är ofta högaktiva och idérika människor viket betyder mycket tankeverksamhet. Därför är det viktigt att hemmet har utrymmen som verkligen ger tillfälle att varva ner. Badrummet ska vara en lugn oas och det får gärna kännas som att du kliver in i en annan värld. Häng mjuka handdukar på en stege lutad mot väggen, placera ut en sittpuff och ställ in några böcker som du kan bläddra i badkaret. När det kommer till detaljer så gillar vattentecken ofta inredning som anses bära på en historia. Ett badkar med lejontassar eller en äldre modell på handfatet och kranarna i det annars moderna badrummet kan ge den sista touchen som får dig att trivas. Unna dig några härliga doftljus när du väl är i farten.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.