Fixa morgonen utan gräl och stress

Morgonkaos, gräl och förseningar går att undvika!

Morgonstund har guld i mun. Eller? Jag önskar verkligen att det var så. Men för mig slutar oftast morgonen i kaos och att jag är alldeles för sen ut genom dörren. Därför har jag tagit reda på de bästa tipsen som kräver minsta möjliga insats.

När man googlar på bra morgonrutiner så finns det många bra råd: yoga, meditera, drick citronvatten, vänta med kaffe tills senare, ta en skön dusch, ät en stor bra frukost, och så vidare. Även om jag inte tvivlar på att detta hjälper så är i alla fall min verklighet med barn annorlunda – tiden räcker helt enkelt inte. Den räckte knappt innan barn heller då jag inte är världens bästa morgonmänniska.

Eftersom en dålig start oftast påverkar resten av dagen har jag prövat några enkla saker som frigör tid och som faktiskt funkar:

  1. Sätt klockan en kvart tidigare än vad som precis behövs för att klara morgonen. Då har man lite marginal och kan förhoppningsvis vakna med lite lugn.
  2. Se till att dricka något – kaffe, té, kall saft, citronvatten, det som passar. Vätska sätter igång cirkulationen vilket är bra efter flera timmar sängliggande.
  3. Duscha eller tvätta dig. Gärna med några stretchande rörelser under tiden och kallt vatten som avslutning.
  4. Är du en frukostmänniska – ät en enkel frukost som inte kräver massa disk.
  5. Välj kläder dagen innan. Hellre lägga en stund på kvällen för att slippa vela på morgonen. Om du inte gjort det och börjar få bråttom, ta en outfit som alltid funkar även om du haft det flera dagar i rad (ingen bryr sig).

Om morgonen ändå blir full med kaos och stress: Försök börja om och låta det rinna av dig – ner med axlarna, ta några djupa andetag och lyssna eller sjung på en bra låt.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
7 steg mot en bättre superversion av dig själv!