Bästa böckerna: 10 boktips på sommarläsning

Äntligen semester och tid att läsa – men vad? Vi tipsar om 10 uppslukande favoriter i olika genrer: deckare, biografier, personlig utveckling, recept och faktaböcker. Här finns något för alla – livsbejakande humor, storslagna kärlekshistorier och karriärinspiration till livsöden och nervkittlande spänning.

1. Lean in : kvinnor, karriär och viljan att satsa av Sheryl Sandberg
En bok om hur kvinnor kan ta större plats i arbetslivet med syftet att ge inspiration till förändring. Boken är skriven genom bland annat Sheryls personliga erfarenheter, med humor och med diskussion.

2. Prosecco är svaret på allt översatt av Marie Helleday Ekwurzel
En liten charmig bok som bjuder på fakta, recept och visa ord om Prosecco. Prosecco blir allt med populärt världen över och efterfrågan har ökat markant de senaste åren.

3. En oskyldig kvinna av Amy Lloyd
En spännande thriller om 31-åriga Samantha som, efter att ha sett på TV om en man dömd för ett mord på en flicka, ger sig in av besatthet i letandet på bevis till att mannen är oskyldig. De får brevkontakt som sedan förvandlas till en speciell attraktion mellan de båda.

4. Min historia av Michelle Obama
Michelle Obama är en av vår tids mest ikoniska och beundrade kvinnor. I sina självutlämnande och fängslande memoarer bjuder Michelle Obama in läsare till sin värld och berättar om de erfarenheter som har format henne som person. Från barndomen i Chicagos South Side genom åren som företagsledaren som kämpade med livspusslet, till tiden på världens kändaste adress. På ett ärligt och insiktsfullt sätt beskriver hon sina med- och motgångar – i det privata och offentliga – och berättar om sitt liv såsom hon har levt det, med sina egna ord och på sina egna villkor.

5. Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong About the World – and Why Things Are Better Than You Think av Hans Rosling
Factfulness är en upplysande bok om skillnaden mellan hur världen ofta uppfattas, och motsvaras av hur den faktiskt ser ut idag. Här presenteras bland annat stickprov och svar om hur bland annat globala trender uppfattas, kontrat med de riktiga siffrorna och faktan som så många inte vet om vår värld.

6. Ängeln av Tiffany Reisz
Tiffany Reisz har skrivit en erotisk klassiker med sin serie Original series. Här är kärleken inte bara hetero. Berättelsen om den vilda Griffin och sorgsna Michael är en av de vackraste kärleksberättelser man kan läsa. Dock är den väldigt het och inget för pryda eller känsliga läsare.

7. Lazarus av Lars Kepler
Lazarus är en hårresande thriller som bara måste läsas. En man hittas död i Oslo, och snabbt upptäcks kopplingar mellan offret och någon som Joona Linna fruktar mest av allt. Det här är den sjunde boken med Joona Linna av Lars Kepler.

8. Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv av Leif GW Persson
Detta är historien om hur Gustavs grabb, Professor Wille Vingmutter, blev Professor Leif GW Persson. Om hur en dröm om ett liv som Mästerdetektiv blev till en karriär i att studera och lösa brott. En mycket lättläst, rolig och intressant bok.

9. De 7 goda vanorna av Stephen R. Covey
Den här boken publicerades redan 1989 och har gjort succé världen över. Boken beskriver 7 goda vanor för högt effektiva personer, och kan användas både personligen och på arbetsplatsen.

10. Domaren av Dag Öhrlund
Domaren är den första boken av en serie som handlar om Suzanne Eriks. Hon är en domare i tingsrätten men även en psykopat. Suzanne’s vän Jessica jobbar som präst och är en sorglig själ. De båda inleder ett skräckinjagande samarbete till att hämnas mot en man som utnyttjat Jessica. Tillsammans bestämmer de sig för att ta vidare samarbetet till att göra sig av med de onda som inte ger något till världen.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.