Tjoget flyttar in på NK med sitt nya italienska koncept Positano

Cocktails, italienska sötsaker och enklare rätter som sallader, chark och ost. I början av november öppnar gänget bakom baren Tjoget ny restaurang och aperitivobar på NK.

Arbetet med att ta NK in i en ny epok beräknas ta tre år. Foto: NK

Det är få som har undgått det förnyelsearbete som pågår på Nordiska Kompaniet. Nu presenterar NK den nya restaurangen och aperitivobaren Positano, som kommer att ligga på NK:s herrplan, plan 2. Positano öppnar i början av november.

Bakom det nya restaurang- och barkonceptet står grundarna och ägarna av bland annat Tjoget, Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Robert Rudinski. Tillsammans har de med sina koncept vunnit otaliga utmärkelser för bästa bar och restaurang, varit nominerade till guldstolen och vunnit både gulddrakar och guldägg.

De senaste fyra åren har Tjoget, som enda svenska bar, tagit plats på den prestigefulla listan The Worlds 50 best bars.

Ny restaurang och nytt vattenhål för NK:s kunder
På Positano kommer man fånga upp känslan i den traditionsenliga italienska aperitivokulturen, där baren är en naturlig mötesplats för mat, dryck och umgänge. Hit går man för att avnjuta en god lunch eller stanna i timmar över cocktails.

Menyn kommer att bestå av enklare pastarätter, sallader, chark, ostar, italienska sötsaker, kaffe av hög kvalité och cocktails. Allt presenteras i en miljö som för tankarna till den citronrika Amalfikusten. Lyxigt inramat, men enkelt och tillgängligt.

Joel Söderbäck, Robert Rudinski och Andreas Bergman, grundarna av Positano. Foto: Dan Sjunnesson

Stockholm – gör er redo att anamma aperitivokulturen!
– På Positano fångar vi upp känslan i den gamla aperitivokulturen, men paketerar den i en modern och vacker förpackning med fokus på service, kvalitet och atmosfär. Vi har alltid haft en dröm om en italiensk bar och café. NK, där mycket människor är i rörelse under dagen, är den perfekta platsen, säger Joel Söderbäck, en av grundarna bakom Positano.

Positano ska bli en naturlig mötesplats där man tar något i farten eller stannar i timmar och kanske gör det mest osvenska som finns, dricka cocktails innan solen gått ner.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.