Så ställer du till med maskeradfest

Artikeln innehåller annonslänk

Något som går att göra året om, det är att ha en maskeradfest. Många tänker att det bara är runt halloween som man har fest där man klär ut sig, men eftersom det går att ha olika teman, så passar det ju att ha denna typ av fest när du än vill.

Fördelen med en maskeradfest är att det är oändliga möjligheter. Det går att välja att sätta ett tema, så att alla klär sig liknande, eller så låter man det vara öppet så att alla får klä ut sig till vad man vill. Om du ska ha fest, så kan du hitta något som passar på Partyhallen. Där finns det både maskeradkläder och andra bra partytillbehör.

“Överklassnöje”

Maskeraden i sig, den var förr ett så kallat överklassnöje. Dock var det från första början ett sätt att skydda sig mot onda makter. Under 1600–1700-talet var det populärt att i Frankrike anordna maskerader. Man använde sig även av masker som en accessoar. I Sverige var det också vanligt med maskeradbaler under 1700-talet. Den mest kända är då Gustav III blev skjuten av Jacob Johan Anckarström.

Så får du till en bra fest

Om det är så att du vill anordna en maskerad, så kan det ju vara bra att planera in den väl. Fixa en loka, bjud in vänner, ordna med eventuell mat, dekorationer och musik. Se även till att skriva ut tydligt på inbjudan vad som gäller, både med utklädnad och annat. Se även till att hitta en bra kostym eller maskeradklädnad du med. Det finns ju idag gott om olika ställen på nätet där du kan hitta något som passar. Det går ju att klä ut sig till det mesta så som superhjälte, prinsessa, Disney figur och en massa mer. Det går även att ha ett visst tema, så som 1920-tal, eller 1950-tal som exempel.

Om det inte är ett specifikt tema, utan att alla får klä ut sig till exakt vad de vill, försök då att tänka utanför boxen och klä ut dig till något oväntat och något som förhoppningsvis ingen annan gör. För hur kul är det om ni är flera som har exakt samma utstyrsel? Om du behöver ha bra maskeradkläder eller andra partprylar för din fest, så rekommenderar vi att du kollar in Partyhallen. Där finns det mesta du kan behöva ha för att få till din fest på allra bästa sätt.

Vill du läsa mer från Moderna Livet? Klicka här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.